06 september 2009

Sherlocki ja Watsoni ühine voodielu

Sherlock Holmes
Lavastaja: Guy Ritchie
2009
http://imdb.com/title/tt0988045/

Guy Ritchie - Sherlock Holmes plakatid
Tänavusel jõuluajal linastuv, Madonna eksabikaasa poolt lavastatud uusversioon Sherlock Holmes'i ja doktor Watsoni seiklustest on tekitanud juba üksjagu furoori. Nimelt teatas filmi nimiosa täitev Robert Downey Jr. (jah, ärge uskuge, mida meie lapsajakirjanikud kodumaistes naistekirjades väidavad - ma juba olin sunnitud vaidluses ühe tütarlapsega kasutusele võtma resoluutsemad meetmed ning must-valgel tõestama, et Jude Law mängib siiski mitte Sherlock'it vaid doktor Watsonit) mingil ajal ühes intervjuus, et "we're two men who happen to be roommates, wrestle a lot and share a bed. It's bad-ass." ning hiljem ühes teises intervjuus väitis ka Jude Law, et "Guy wanted to make this about the relationship between Watson and Holmes. They're both mean and complicated."

Selle peale ärkas kunagine New York Post'i tuntud konservatiivist filmikriitik (ja üks vähestest, kelle puhul on teada, et ta kuulub sellesse mansasse, mis annab USA-s filmidele reitinguid ning sellega sisuliselt otsustab ka nende kommertsedukuse) Michael Medved, kes deklareeris, et see saab sel juhul olema suur viga, mis võtvat filmilt ära kaks kolmandikku vaatajatest. Sest ta ei usu, et naisi huvitaks, mismoodi kaks meest koos elavad ja heteromehed lihtsalt ei tahtvat seda näha. Paraku jättis Medved küll täpsustamata, millisesse kategooriasse (peale naiste ja heteromeeste) kuulub see kolmandik vaatajatest, kes tema hinnangul seda filmi ikkagi vaatama läheksid...

Ning muidugi võiks keegi Medvedile rahustuseks öelda, et hoolimata Downey ja Law' intervjuudest, on filmis sees ikkagi ka mitmed naissoost isikud, sealhulgas ka Watsoni (tulevane?) abikaasa Mary Morstan. Samas jällegi, millal naise olemasolu enne on abielumeestel seganud teiste meestega üle aisa löömist?

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tõotab tulla midagi koomilist ja parasjagu intrigeerivat. Igatahes on Downey ja Law´i kooslus põnev.
Samas küsiks, kas oled näinud Salvador Dali ja Federico Garcia lugu "The Little Ashes?" Selle filmi valmimisse suhtusin ma teatud eelarvamusega, kuid nüüd, mil see vaadatud-nähtud soovitan ma seda kõigile. Pattisoni kehastumine Daliks (meelsamini oleks ma näinud selles osas mõnda hispaanlast) pani mind alguses kahtlema, kuid lõpptulemus oli hea.

Metsavana ütles ...

Nende asjadega minnakse juba tõesti liiale ja nähakse tonti kõikjal. Piisab vaid sellest ,et kaks meest elavad ühes flätis ning paarist hämarast ja segasest vihjest ,et neid ametlikult geideks kuulutada. Nii lähenedes ei jääks ei filmi ega pärismaailma vist eriti palju heteroid alles.

Anonüümne ütles ...

mismõttes "naisi ei huvita mismoodi kaks meest koos elavad"? oma sõbrannade pealt julgeks küll väita, et naistele meeldivad geid sama hästi kui meestele lesbid. ilusaid mehi on ju ikka hea vaadata.