05 juuli 2009

Night at the museum: Battle of the Smithsonian (2009)

Night at the museum: Battle of the Smithsonian (Öö muuseumis 2)
Lavastaja: Shawn Levy
2009
http://imdb.com/title/tt1078912/

plakatid Öö on langenud kuulsale Smitshoni muuseumikompleksile Washingtonis. Tuled on kustutatud, giidid koju läinud, uksed lukustatud. Ent endine öövaht Larry Daley (Ben Stiller) leiab end peatselt keset sellist seiklust, mis ei mahuks kuhugi mujale kui maailma suurima muuseumi seinte vahele (tegelikult koosneb tohutu kompleks lausa 19 muuseumist!). Kui korraga ärkab ellu kõik selles tohutus hoones peituv, maalidest seintel kuni lae all rippuvate lennumasinateni, siis ei saa öö tulla rahulik. Eriti veel tänu maailma valitsemisest unistavale võimuahnele vaaraole (Hank Azaria), kelle abilisteks on Al Capone, Napoleon ja Ivan Julm! Ent ka Larry pole päris üksi, saades tuge ja kasulikke näpunäiteid ausalt Abraham Lincolnilt, geniaalselt Albert Einsteinilt ning legendaarselt naislendurilt Amelia Earhartilt (Amy Adams). Viimane suudab ka äratada Larrys vahepeal uinuda jõudnud lusti ja seiklusjanu. Seda on vaja, sest muud moodi päikesetõusuks seda suurt segadust kõrvaldatud ei saa.

Kuna juba eelmine osa oli paras jura, siis ma jõudsin enne vaatama hakkamist juba omaette irvitada, et mu masohhistlik pool lööb taas välja. Aga üsna ootamatult selgus, et lugu nii hull ei olnudki. Asi võis muidugi olla ka selles, et seekord ma juba teadsin, mis ja mismoodi ekraanil toimuma hakkab ning teiseks oli niimoodi koju kätte tooduna täitsa põnev vaadata killukesi Smithsonian'i muuseumitest.

Muidugi oli film tegelikult sama tobe kui esimene osa aga kindlasti on neil mõlemil ka suur lisaväärtus. Üksjagu filmi vaadanutest lähevad nüüd ka muuseumisse - päris paljud esimest korda elus - ning näevad seal ehk rohkemat kui lihtsalt ühte hoonesse kokku kogutud kopitanud vanakraami hunnikut. Nii et kultuuriasutuste populariseerijana võib filmi(de)le punkti lisaks anda küll. :)

3/10

Kommentaare ei ole: