24 jaanuar 2010

Donkey Xote (2007)

Donkey Xote
Lavastaja: Jose Pozo
2007
http://imdb.com/title/tt0419704/

Donkey Xote - plakatid ja DVD Elas kord üks romantiline mees, kes luges hunnikute kaupa raamatuid ning unistas vapraks rüütliks saamisest. Ja ühel ilusal päeval sai ta aru, et ta saatuseks on oma armastatud raamatute juurest koos ustava Sanchoga laia maailma minna, võidelda pahade hiiglastega ning mis kõige tähtsam: võita oma armastatud Dulcinea süda. Ja peale seda kõike elada rahus ja harmoonias aegade lõpuni...

Ei. See polnud üldse niimoodi. Õnneks on meil aga käepärast võtta eeslist hobuseks löödud asjaosaline (ta on muide tuttav ka "Shreki"-filmidest tuntud eesliga), kes jutustab meile sellest, mis tegelikult juhtus. Ja see lugu räägib ilmselt robot Marvini kaksikvennast, hobuse karikatuurist Rocinantest, kes seiklemise asemel veedaks oma aega palju parema meelega tibudele militaardrilli tehes, Vale-Dulcineast ja tervest karjast kaunitari kätt jahtivatest Vale-Don-Quijotedest (nende seas ka Peeter Paan...), idamaiseid võitluskunste õppinud kukest ning kõige tipuks veel ka muscle mary drag queen'ist hobusest.

Parajalt jabur ja koomiline kompott aga päris rohelise sookolli filmide tasemele see vähemalt meelelahutusliku külje pealt ei jõua.

5/10

Kommentaare ei ole: