05 juuni 2009

20.000 leagues under the sea (2004)

20.000 leagues under the sea (20 000 ljööd vee all)
Lavastaja: Scott Heming
2004
http://imdb.com/title/tt0442652/

DVD "Jules Verne aegumatu romaani põhjal vändatud joonisfilm räägib allveelaeva tabamatust kaptenist.

Hulljulgete seiklusteotsijate uskumatud rännakud hindamatute varanduste otsingul, silmitsi kujuldetamatute ohtudega.

Aasta 1870, riietunud poisiks hiilib tüdruk sadamast lahkuva laeva pardale. Laev aga läheb tormisel merel põhja, ning neiu ja kolm tema saatusekaaslast päästab legendaarne kapten Nemo, kes seab hädalised karmi valiku ette: kas jääda hulpima ääretus ookeanis, või asuda igaveseks tema allveelaeva Nautilus pardale ..."


Noh, tutvustus ketta tagumisel kaanel on ju peaaegu nagu päris. Aga siis läheb asi käest ära. Muidugi on stoorit mugavalt mugandatud, kusagilt ilmus välja mingi tüdrukust peategelane (hea küll, professor Arronaxi isiklik ja isepäine tibi aga tõtt öelda on see raamjutustuse sees oleva raamjutustus (jah, neid raame on Verne'i loole ümber pandud lausa mitu), kus söakast tüdrukust eakas vanadaam on saanud, nagu Titanicu-filmist pätsatud) ning blondist kanadalasest vapper vaalapüüdja Ned Land on ootamatult mustanahaliseks muutunud. Vat mis juhtub kui liiga palju seal ekvaatori kandi meredel seilata...

Lõunapoolusel seigeldes avalduvad mõne persooni zoofiilsed kalduvused kui see seal merilõvidega (keda filmi eestikeelses tõlkes küll mingil täiesti arusaamatul põhjusel järjekindlalt hüljesteks kutsutakse) miilustab ja lindude tagant mune varastava professori assistandi järel tuterdavatele keiserpingviinidele on eriliselt lollid näod joonistatud. Mis on nende vahvate lindude mõnitamine, ma ütleks.

Muidugi, mida säästufilmist (ja -plaadist) ikka tahta. Õigupoolest soetasingi ma selle ketta eelkõige mõttega see vennapojale vaatamiseks anda (kaua ta ikka ainult oma "Cars'i" vahib, eksole) aga nüüd ma juba mõtlen, et kas poiss ikka just peab sellist jura vaatama? Samas, teades, mismoodi ta vanaema juures alati nõuab, et nüüd tuleb telekas kohe multikakanali peale panna ning mõeldes sealt tavaliselt tuleva košmaari peale, siis see võib-olla polegi kõige hullem variant. Vähemalt on film eestikeelse pealelugemisega ning siin pole ka massilist "tellisega vastu pead" või "tulistame kuni laibamägi vaatevälja varjutab" vägivalda.

DVD Aga muidu pole see suurem asi isegi unetu öö ajaviiteks. Selle ajaga oleks küll võinud midagi kasulikumat teha. :)

3/10

1 kommentaar:

Trash ütles ...

Saatsin sinu hot.ee aadressile meili.