17 veebruar 2007

Kondoom ja linn

Et eelmine kondoomiteemaline postitus osutus ootamatult populaarseks (kes julgeb veel rääkida, et seksiteema ei müü? :) ) ja et mu kaasa leidis hiljuti internetiavarustest ühe sama valdkonna uudise, siis siit see tuleb.

New Yorgi kondoom Umbes kuu aega tagasi teatas CNN, et New York City on saamas esimeseks linnaks maailmas, kellel saab olema oma ametlik kondoom. Praeguse linnapea Michael Bloomberg'i meeskonna eesmärk on vähendada suguhaiguste, sealhulgas AIDS'i levikut metropolis ja nende strateegia üks osa on agressiivne reklaamikampaania tasuta jagatavatele kondoomidele. Valentinipäeval, 14. veebruaril antigi uuele programmile avalöök, mille käigus jagati mõne tunni jooksul laiali umbes 150 tuhat kummi.

New York jagab praegu välja umbes poolteist miljonit tasuta preservatiivi kuus, viimaste aastate jooksul on see number varasemaga võrreldes kordades kasvanud. Linna tervisepomo Thomas Frieden on veendunud, et inimesed kasutaksid kaitsevahendeid rohkem kui need oleksid esiteks tuntud kaubamärgilt ("Kaubamärgid töötavad, ja inimesed kasutavad tugevalt reklaamitud kaubamärgiga tooteid rohkem kui tundmatute firmade toodangut ning seal pole vahet, kas tegu on koola või arstirohuga," ütles Frieden intervjuus) ja teiseks pidevalt saadaval. Esimest punkti püüab linn nüüd "New York City Condom" programmiga parandada ning teiseks töötabki üha laienev tasuta kondoomide programm, kus New Yorgi asutused ja organisatsioonid saavad tellida piiramatus koguses tasuta kumme ning inimesed omakorda saavad neid tasuta näiteks baaridest, restoranidest, ööklubidest, küünesalongidest, meditsiiniasutustest ja isegi vanglatest.

Programmi koduleht: http://www.nyccondom.org

Üks väljakäidud idee on hakata kasutama kondoomide pakenditel ka metrooga seonduvat, sealhulgas trükkida sinna metrooplaane. Nii et lisaks nende pisikeste abivahendite tavapärasele tarvitamisele (olgu siis pakendilt vajalikku jaama otsides või preservatiivi sihtotstarbeliselt kasutades) on see teretulnud uudis ka nii railroadiana kui kondoomide kollektsionääridele :)

Ja erinevalt meilgi siin-seal jagatavatest, kunagi Hiinast sisse ostetud hiidkogusest üsna väikese kasutusväärtusega (väike suurus, kehv kvaliteet jne - heh, mis seal ikka rääkida kui isegi suguhaiguste vastu võitlemise spetsialistid soovitavad neid kasutada mitte praktikas vaid pigem õppematerjalina...) kummidest, on Suures Õunas tegemist korraliku firma toodanguga.

Kommentaare ei ole: