27 oktoober 2006

Homofilm hiinakeelsete "Oscarite" jagamisel

Esmaspäeval avaldati hiinakeelse maailma prestiizheimale filmiauhinnale, Golden Horse Awards'ile kandideerijate nimekiri. Absoluutne favoriit oma tosina nominatsiooniga (tõsi, suur osa neist on nn. tehnilised kategooriad) on Peter Chan Ho Sun'i muusikafilm Ru guo · Ai (Perhaps love).

Neljas kategoorias kandideerib Leste Chen'i lavastatud gay love story Sheng xia guang nian (Eternal summer) (vt. ka Variety arvustust). Üsna ootamatu film mehelt, kelle eelmine töö oli karm õudukas.

Parima uustulnuka auhinna pärast võistlevad omavahel mõlemad peaosalised (Bryant Chang ja Joseph Chang - ja ei, nad ei ole sugulased), Joseph on ka parima kõrvalosatäitja nominent ning lisaks püüab filmi nimilugu parima filmilaulu auhinda.

Neljakümne kolmandat korda toimuva ürituse võitjad tehakse teatavaks 25. novembril Taiwani pealinnas Taipeis toimuval auhinnatseremoonial.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Jätan nimed meelde, eks kunagi saab nähagi. Siiamaani olen pilgu peale heiytnud kahele mandri-hiina gay filmile. Mõlemad olid ikka üpriski räbalad kodukino stiilis digifilmid, ei viitsinud kumbagi kohe vaatama hakata. Mulje oli sedatüüpi, et läänes reliisitud kuna hiinas teema nii NO NO, kvaliteedile rõhku ei pandud. Aga samas mine tea, võib olla on isegi head filmid. Leiaks vaid aega rahulikult lõpuni vaadata.
Noortefilm Blue Gate Crossing oli küll nunnu, selline Fucking Amal Taiwani moodi.