16 juuli 2006

Ö(ö)sel

Kapaga näitemänge, kontserte ning muudmasti kultuurat. Kõik kokku ühisnimetuse "Teater ö(ö)sel" all. Päeval ja ööl. Ja ikka Öseli saarel! No OK, üht-teist jagus ka vähema ümbermõõduga saartele.

Kilplased

Üllatavalt tugevate homo-allusioonidega repertuaar. Alates klassikalisest lasteloost "Sinine kutsikas" (mille järgi N. Liidus tehtud multifilm "Taevakarva kutsu" muutus ju omamoodi põrandaaluse homoliikumise sümboliks) kuni pühapäeva-öise agit-propaganda "etenduseni" milles pidevalt kordus meessoost, ennast laval lahti riietava eesskandeerija hüpnootiline motiiv "Edgar, jäta Vilja maha ja hakkame koos elama!" pluss jutt spermapoistest ja muust sellisest. Nojah. Ja sinna juurde Kreutzwaldi (pildil Viljandi Kultuurikolledzhi "Kilplased"), Lermontovi ja teisi.

Lisaks veel see, et ma pole kusagil mujal Eestis senini näinud nii palju kuttide paare, küll üksteise käevangus, küll kenasti käest kinni jalutamas ning lausa tänaval suudlemas. Päeva jooksul kokku oma kümmekond paari. Ja keegi ei loopinud kividega. Lahe.

Aga et asi liiga roosiline poleks, siis kui me oma pisikese kambaga südaöö paiku ühes välikohvikus istusime, siis hakkas kõrvallauas mingi purjus jorss lambist eriti räiget homofoobset jura suust välja ajama...

Kommentaare ei ole: