26 juuli 2006

Queer Duck



Seoses täispika filmi ilmumisega videoturule (18. juulil 2006), mõne kaasfoorumlase korduvatele nõudmistele, et ma ükskord ometi paneks kuhugi need filmile eelnenud lühimultikad üles ning siinkirjutaja laiskusega seda teha, otsisin ma uuesti võrgust üles koha, kus kõik 20 osa .swf-failidena (st. Macromedia Flash) saadaval. Niisiis, kõik, kes neid näinud pole (või on küll näinud aga vaataksid uuesti), esitlen: "Queer Duck" by Mike Reiss. Enjoy!

http://www.icebox.com/index.php?id=show&showid=s21

Iga episoodi ees oleval pildikesel klikkimisel avaneb vastav klipp. Jutt on ingliskeelne, subtiitreid ega eesti tõlget minule teadaolevalt pole tehtud.



"Queer Duck", mis kunagi ammu, 1999. aastal debüteeris just sealsamas www.icebox.com'i veebilehel, kolis 2002. aastal üle kaabeltelevisiooni ning Showtime näitas neid peale "Queer as Folk'i" USA-versiooni seeriaid. Pärast seda on neid olnud näha mitmel pool mujalgi ja seda on ka ära märgitud, näiteks brittide Channel 4 vaatajad hääletasid selle 100 parima animasarja hulka kuuluvaks. Kas seda ka Eestis näidatud on, ei oska ma oma suht olematu telekavaatamise juures arvata aga kui kellegil on infot, paluks lahkesti teada anda :)

"Pardi" autoriks on Mike Reiss, mees, kes osaline ka Simpsonite juures ja "Part" on esimene TV-s jooksnud multikas, kus homoteema on niivõrd prevaleeriv. Multikates on ju varemgi olnud homotegelasi kuid peaaegu reeglina on siis olnud tegu ekraanil hetkeks vilksatavate kõrvaltegelastega.

Peategelaste hulka kuuluvad lisaks part Queer Duck'ile ta elukaaslane, alligaator Openly Gator, sõbrad Bi Polar Bear ja väga dändilik Oscar Wildcat, lisaks pardi vanemad (kelledest ema elab klassikalises in-denial faasis) ning vähemate tegelastena käib läbi ka mitmeid kuulsusi, näiteks Bob Hope, Jack Nicholson, Cary Grant ja tinglikult võttes isegi Barbra Streisand, kes on pardi ebajumalaks. Parodeeritakse Truman Capote', Ricky Martin'it ja oma jao saab isegi lubrikandi KY tootja. Pluss muidugi tuntud ameerika homofoob, dr. Laura Schlessinger, kellega on pardil tõsist tegemist juba neljandas seerias.

Kommentaare ei ole: