02 juuli 2006

Eilsed uudised

Paar eelmise nädala jooksul laekunud uudisnuppu.

-----



Idaho osariigis protesteeris üks mees (kes juhib järjekordset "lastevanemate grupikest", mis taotleb teatud raamatute keelustamist) Nampa kohalikus raamatukogus ühe raamatu laenutamise vastu. Meilgi Apollos müügil olnud "The joy of gay sex" on see isand Randy Jackson'ile peavalu tekitav trükis, mille eemaldamiseks raamatukogu riiulitelt ta esitas taotluse juba varem. Juunis oli kaebus arutlusel ka raamatukogu nõukogus, kes otsustas häältega 3-1, et raamat jääb riiulisse kuid see asetatakse kõrgematele lauditele ja töötajad teevad rutiinset kontrolli, et see ei vedeleks lastele kättesaadavates kohtades.

Jackson ei olnud sellise otsusega rahul ja laenutas nimetatud raamatu koju, teatades samas, et tal pole kavatsustki seda tagastada. Seni pole veel otsustatud, kas raamatukogu plaanib Jacksonit tagastamata raamatu eest trahvida ja/või kas nad muretsevad raamatukogusse asenduseksemplari.

-----

Associated Pressi teatel on poole aasta jooksul Suurbritannias oma suhte registreerinud peaaegu 7000 gay- ja lesbipaari, neist umbes 2/3 on mehed. 21. detsembril 2005.a. võimalikuks saanud tsiviilpartnerlusena registreerimist on seni kasutanud 6516 paari Inglismaalt ja Wales'ist (neist 1901 tegid seda kohe esimese kümne päeva jooksul) ja umbes 350 paari Šotimaalt.

Kommentaare ei ole: