03 aprill 2009

Kingi muuseumile päev oma elust!

Mulle laekus just ERM'i pressiteade, mis minu meelest kutsub üles väga sümpaatsele ettevõtmisele. Järgige seda! :)

EESTI RAHVA MUUSEUMi
PRESSITEADE 03.04.2009

Kingi muuseumile päev oma elust!

Eesti Rahva Muuseumi juubeliaasta raames kutsub muuseum kõiki üles jäädvustama 14. aprilli ja edastama see muuseumile kogudes hoidmiseks. Eesti Rahva Muuseum soovib kaasata nii kõiki oma kogude täiendamisse ja osa võtma sellest, mida muuseumi arhiivides täna-homme ja aastate pärast eestlaste elu-olu kohta leida on.

Eesti Rahva Muuseum tähistab 14. aprillil oma 100. sünnipäeva. Muuseum on ellu kutsutud sada aastat tagasi selleks, et meil oleks üks koht, kus on hoiul Eesti kultuurivara: esemed, tekstid, fotod ja filmid. Kõik need aitavad kirjeldada ja mäletada Eestimaal elavaid ja elanud inimesi, nende igapäevast elu ja pidupäevi.

Sellel tähtpäeval kutsub muuseum kõiki jagama Eesti Rahva Muuseumiga ühte päeva oma elust. Kuidas möödus teie elus 14. aprill 2009. aastal? Millised olid selle päeva tööd ja toimetamised, mõtted ja elamused? Kas see päev läks korda? Kas see oli tavaline või ebatavaline päev? Mida põhjalikum ja emotsionaalsem on kirjeldus, seda väärtuslikum on materjal muuseumi jaoks. Saadud lood leiavad koha järgmisteks sajanditeks ERMi arhiivis ning valitud lood uues hoones püsinäitusel.

Oma päeva jäädvustamiseks saab alates 15. aprillist kuni 1. juunini saata nii tekste, fotosid, ajaveebi sissekandeid kui ka filme. Soovi korral saab muuseumisse tuua ka 14. aprilliga seotud esemeid või muid materjale, mis päeva iseloomustavad.

Osalustingimused ja -ankeedi ning auhinnafondi leiate veebist: www.erm.ee/kingipaev

Muuseumiaasta 2009 aprillikuu tähtsündmus on Eesti Rahva Muuseumi juubel. Sel kuul toimuvad ERMis juubelinäituse avamine, kodarraha ja juubelimargi esitlused, aastakonverents ja kihelkonnapiiride esimene märgistamine ning avatud uste päevad „Väravad on valla!“.

Lisainfo: ERMi peaarhivaar Tiina Tael, tiina.tael@erm.ee, tel. 735 0420

Kommentaare ei ole: