05 jaanuar 2008

Pirates of the Caribbean : At world's end (2007)

Pirates of the Caribbean : At world's end (Kariibi mere piraadid : Maailma lõpus)
Lavastaja: Gore Verbinski
2007
http://imdb.com/title/tt0449088/

Kariibi mere piraadid : Maailma lõpus Kassahiti kolmandas osas on Will Turner (Orlando Bloom), Elizabeth Swann (Keira Knightley) ning kapten Barbossa (Geoffrey Rush) kolmekesi teel maailma äärealale: eksootilisse Singapuri, et päästa kapten Jack Sparrow (Johnny Depp). Astudes vastu ohtudele nagu Lord Cutler Beckett, Davy Jones ja Admiral James Norrington pole kaalul mitte aint meie kangelaste elud, vaid kõigi vabadust armastavate piraatide tulevik.

(Paistab, et kodumaine Forum Cinemas (Tsotsa-Tsoola Platza jne) on peale hiljutist võimlemist oma kodulehelt ära kaotanud vanemate filmide otsingu võimaluse ning samuti ei tööta varasemad otselingid filmide tutvustustele... No Jumal teiega siis, ega ma ju ei pea teile siin tasuta reklaami tegema. Kui ei taha, pole tarvis ja eks ma tasapisi koristan siis need eestikeelse veebi lingid ehk ka oma vanematest postitustest ära. :) )

Tõtt-öelda olen ma möödunud aasta menufilmide vaatamisega kuidagi väga hilja peale jäänud aga antud filmilindi raiskamise puhul on kindel see, et mitte kõik veinid ei lähe seistes paremaks. Kuigi, mis kvaliteedi arengut ühe kasutatud veinivaadi loputusveest, mida omakorda suurema koguse saamiseks kloorise kraaniveega lahjendatud on, ikka oodata oleks? Lühidalt on arvamus sellest kassahitist (ikkagi eelmise aasta Eesti kinoturu vaatajaliider!) lihtne: Oi Jumal! See oli selline pooleldi oigega öeldud... Sparrow' totakas multiplitseerumine ning "kümme tuhat jalga pika naise" trikitamised on vaid markantseimad (kuid kaugeltki mitte ainsad) näited sellest hallist tsoonist, kuhu filmitegijatel oleks oluliselt targem olnud mitte ronida. Ja need lõputud tunnid, mis see tükk kestab... Arvatavasti ei ole ma üldse originaalne kui ma ütlen, et kui sellest lohisevast saagast oleks tubli pool minema visatud ning tehtud kena pooleteisttunnine film (üks film ja mitte veel kaks osa), siis oleks see võinud isegi täiesti talutav olla. Praegusel kujul - totaalne ajaraiskamine ja masohhistlik meelelahutus.

Triloogia esimene osa on muide endiselt täiega vaadatav.

2/10

Kommentaare ei ole: