26 märts 2007

Matthew Bourne'i "Romeo ja Romeo"

Matthew Bourne ja ta Luikede järv Eelmisel nädalal teatasid erinevad meediakanalid briti staar-koreograafi Matthew Bourne (kelle senistest töödest on vaieldamatult kuulsaim ta tosina aasta tagune skandaalne ja paljukiidetud versioon Tšaikovski balletist "Luikede järv", kus kõiki luikede osi tantsisid mehed) uuest projektist, milleks on Shakespeare'i näidendil põhineva Prokofjevi balleti "Romeo ja Julia" uusversioon, kus mõlemad peaosalised on mehed. Uue balleti nimeks pidavat saama "Romeo ja Romeo".

Täna täpsustas Matthew, et meedia läks veidi liiga elevile. Jah, ta rääkis sellest "The New Yorker'iga" (artiklit loe näiteks siit) ning tõepoolest on tal lähiajal plaanis koos kuue noore tantsijaga teha workshop, mille nad on tituleerinud "Romeo, Romeo'ks" ja kus nad uurivad võimalusi, kuidas kujutada tantsus noorte meeste vahelist armastust aga seda, kas see lugu sellisel kujul kunagi ka lavale jõuab, ei julge ta lubada enne kui ta on näinud esimesi tulemusi. "Praegusel hetkel on see ainult idee: siiras uurimus võimalusest jutustada veenev ja positiivne gay love story," ütles Bourne.

Muidugi, eks neil kulub natuke aega ju ka selgitamisega, kumb Romeo on Montague ja kumb Capulet. Ega see pole nagu Eesti uue valitsuse ministrite kohad, mis ühe tunniga ära jagatakse.

Kommentaare ei ole: