11 jaanuar 2007

Alan Cumming läks mehele

Grant Shaffer ja Alan Cumming Tuntud shoti näitleja Alan Cumming ja ta ameeriklasest boyfriend Grant Shaffer panid esmaspäeval leivad ametlikult ühte kappi. Üritusele kutsutud, umbes 140 külalise seas viibisid ka näiteks Sir Ian McKellen, Rufus Wainwright, Geri Halliwell, Mary-Elizabeth Mastrantonio ja Monica Lewinsky.

Londoni lähistel Greenwich'is toimunud tseremoonia alguses esitas keelpillikvartett teemaloo Cummings'i 1995. aasta filmist "Circle of friends" ja lõpus mängiti Queen'i laulu "You're my best friend", seejärel suundusid kõik renditud liuvälja juurde, kus noorpaar tegi avavalsi asemel esimese uisutiiru.

"Me oleme õnnelikud võimaluse üle tähistada oma armastust üksteise vastu, samuti oleme me õnnelikud, tehese seda maal, mis tunnustab samasooliste paaride õigusi," ütles Cumming oma tseremoonia ajal tehtud avalduses. "Ameerika Ühendriikide residentidena oleks meile meeldinud abielluda seal ning me loodame, et peagi saavad ka kõikidele gay-ameeriklastele osaks samasugused tsiviilõigused mis meil on Suurbritannias. Me ootame, et me saaksime peagi ka Ameerikas tähistada mitte ainult oma abielu vaid ka kodanikuõiguste piiramise lõppu."

Lugematute auhindadega pärjatud, oma karjääri teatrilaval alustanud Cumming on tänaseks osalenud ka kolmveerandsajas filmis ja teleshow's, tuntuimad neist ehk "Goldeneye" (1995, esimene bondiaana Pierce Brosnan'iga), "Urbania" (2000) ja "X2 (X-men united)" (2003), eelmisel aastal säras Tony-auhinna võitja (1998, rolli eest "Cabaret's") Broadway'l, Brechti "Kolmekrossiooperi" uusversioonis. Shaffer on Manhattanil elav kunstnik, kes lisaks filmides kaasalöömisele on teinud kaastöid näiteks ajakirjadele "The New Yorker", "Premiere", "Icon" või "Variety", ta klientide hulka kuuluvad ka "Coca-Cola", "Calvin Klein", "FedEx", "Hershey's" ja paljud teised.

41-aastasele Cumming'ile oli see teine kord altari ette astuda, esimest korda oli ta abielus (1985-ndast 1993-nda aastani) näitlejanna Hilary Lyon'iga.

Cumming ja Shaffer on tänaseks New Yorgis koos elanud kaks aastat.

Kommentaare ei ole: