27 september 2006

Meessoost kuninganna

Briti ajakirjandusest saab lugeda, et möödunud nädalavahetusel Inglismaal Axbridge's toimunud karnevali "kuningannaks" oli tiaarat, täis-drag'i ning kõrgete kontsadega kingi kandnud 15-aastane David Bridge. Tuhanded kohalikud palistasid tänavat ja tervitasid David'it, poissi, kes võistles tiitli pärast kolme tüdrukuga.

"Mõned inimesed kinnitasid, et nad hakkavad paraadil mu pihta mune loopima aga õnneks seda ei juhtunud," ütles Bridge. "Ma närveerisin enne üritust kõvasti kuid lõpuks sai sellest väga ilus päev."

Mõned kuud tagasi kui karnevali korraldajad kuulutasid välja konkursi peokuninganna leidmiseks, üllatas David neid oma talendiga. Karnevali peakorraldaja Robin Goodfellow ütles: "Me leidsime, et poleks õige teda konkursilt kõrvaldada vaid seepärast, et ta on mees."

Belinda Swansbury, üks David'i lähedaste hulka kuuluvaid inimesi, kinnitas, et nad rääkisid David'iga enne üritust selle võimalikest tagajärgedest ja tähelepanust, mida selline vastuoluline ettevõtmine kaasa võib tuua. "David on ekstrovert, ta on juba kogenud diskrimineerimist seepärast, et ta on noor teismeline gay. Aga ta on piisavalt elukogenud, et ise otsuseid teha ning ta valik oli üritusel osaleda."

Kohalik Chris Whittaker raputas hämmingus pead: "See poliitiline korrektsus on muutunud jaburduseks. Me ei usu seda. Kuidas küll saab kuninganna olla mingi kutt?"

Karnevali korraldajad mainisid ka seda, et kui oleks olnud konkursil rohkem tüdrukuid, siis ehk poleks lõpptulemus selline olnud. Ja keegi blogija vastas Whittakeri küsimusele "How on earth can you have a carnival queen who's a bloke?" lihtsalt: "Because he is the only REAL 'queen' in the village - that is HOW!"

Kommentaare ei ole: