20 september 2006

India gei-printsi sünnipäev

India prints Manvendra Singh Gohil tähistas pühapäeval oma 41. sünnipäeva traditsiooniliselt stiilselt, korraldades kuninglikule perekonnale kuuluvas Rajpipla palees suurejoonelise muusika- ja kunstifestivali, olles aga eelnevalt mitu kuud oma perekonnaga tülitsenud, põhjuseks suvine artikkel kohalikus meedias, kus ta teatas, et ta on gay.

Kuigi perekond teadis Manvendra seksuaalsest orientatsioonist juba aastaid, ei oodanud nad arvatavasti, et ta ka avalikkuse ees sellekohase avalduse teeb. Järgnes tüli, mille käigus teatas perekond ajakirjanduse vahendusel koguni, et nad võtavad Manvendralt ära printsi tiitli ning et ta kaotab igasuguse õiguse perekonna (kes on muide üks India rikkaimatest) varale.

Viimased kaheksa aastat on Manvendra organiseerinud septembri keskel klassikalise muusika festivali, kus on esinenud mitmed prominentsed lauljad. "Mõte on anda võimalus ka noortele interpreetidele," ütles Manvendra "The Times of India"'le antud intervjuus. Tänavu astus prints ka ise muusikuna lavale.

Festival toimus AIDS'i vastu võitleva mittetulundusühingu Lakshya Trust (mis on ka riigi gei-liikumise üks eestvedajaid) egiidi all. Sama ühingu juhiks on Manvendra. Neljapäeval tehtud festivali teemalises usutluses vältis prints viisakalt küsimusi perekonnasiseste suhete kohta peale coming out'i kuid sellegipoolest oli ajalehel informatsiooni, et arusaamatused on klaaritud ning perekonnaliikmed olid lubanud muuseas ka festivalist osa võtta.

Kommentaare ei ole: