23 august 2009

Kõige mittesoovitum kirjanik Dan Brown

Brittide "teise ringi" kauba poekett Oxfam (peamiselt kasutatud riiete müügi ning heategevuslike ettevõtmistega tuntuks saanud firma, kes on samaaegselt ka üks kogu Euroopa suurimaid second-hand raamatute müüjaid) avaldas paar edetabelit, millest selgub, et kirjanik, kelle raamatuid britid kõige rohkem Oxfam'i kogumispunktidesse ära annavad, on Vatikani õrritajate kroonimata kuningas Dan Brown.

Loovutatud raamatute autorite tippviisikusse kuuluvad veel (teisest kohast viiendani) John Grisham, Ian Rankin, Danielle Steel ja Helen Fielding.

Muidugi ei ole kõigil neil toredatel inimestel põhjust ka sügavasse masendusse langeda, sest teine edetabel, mis kajastab nimetatud firma poodides enim müüdud raamatuid, on esimesest viienda kohani järgmine: Ian Rankin, Dan Brown, Bernard Cornwell, Stephanie Meyer ja Terry Pratchett.

Tähelepanuväärne on muidugi ka asjaolu, et Vatikani lemmikraamat, kaheldava autorsusega Piibel, ei figureeri kummagi nimekirja esiotsas. Ilmselgelt on see märk sellest, et kusagil struktuurides on kallutatud jõud.

via The Register.

Kommentaare ei ole: