09 juuli 2008

"Suht pede"

Tore on täheldada, et ka suvisel uudistevaesel ajal suudavad kodumaised tipparvajad toota kvaliteetartikleid ning et nad meie majanduskriisi sisenevas vabariigikeses hirmust värisevaid kodanikke veidikenegi meelelahutada on võtnud. Delfi Naistelehes on Jüri Pino pannud kirja kindlasti oma isiklikest ja seevõrra vägagi täpsetest tähelepanekutest välja koorunud absoluutse tõe: "Saatke mehed transadeks!"

Ei-ei, mitte transseksuaalideks ega isegi mitte transvestiitideks vaid homo sapiens'i väljasuremise äärel olevaks alamliigiks koondnimetusega meessoost lihttööline. Selliseks, kes hommikust õhtuni tõstab kasvõi kontoris mingeid kaste (paari tonni koopiapaberi kastide ühest ruumist teise tassimine oleks algatuseks päris hea harjutus) ning koju jõudes üllataks oma elukaaslast koduteel suvalisest aiast murtud sirelipuhmaga ja enne pika ja rahuldustpakkuva voodisessiooni algust esitleks veel kodustele ka uuemaid akrobaatilisi tantsunippe. Muide, selle kodanikualgatuse taga ei olegi mitte niivõrd soov vähendada Punase Raamatu liigirikkust vaid selge mure Naistelehe põhilugejaskonna koduse olukorra üle. Igatahes on rõõm tõdeda, et pole need eesti mehed nii mühkamid midagi, vähemalt üks persoon on suuteline enda mõttemaailma vastassoo standarditele kohandada ning sealtkaudu (läbi antiemantsipatsiooni?) nende muresid kenasti kirja panema.

Muidugi, igas meepotis kohe peab üks tõrvatilk olema. Seekord siis see, et peaks vaid need tublid isased lihttöölised endale ettevaatamatult selga vedima ilusad läikivad ja peente firmamärkidega spordidressid, siis on nendega aamen. Kui vanasti, see tähendab minu ja Pino noorusaegadel tähendas selline rõivastusstiil automaatselt seotust ühe naaberriigi keeles rääkiva ja jõustruktuuride silma alt heal meelel end eemal hoidva seltskonnaga, siis nüüdseks on märgisüsteem teadjate teatel ajas veidikene muutunud ning dressinimesed kvalifitseeruvad konkreetselt "suht pededeks".

Nojah, tänu ülalmainitud artiklile tean ma nüüd vähemalt, miks kodanik Poni enda siluett on aastaid sellise lauale plörtsatanud ja kergelt laialivalguva puuvilja moodi välja näinud: ta lihtsalt ei saa ju end "suht pedeks" vormida. No hää küll, tema ise, uhke ja enesekindel lõunamaalane nagu ta ju on, ehk elaks selle näpuganäitamise veel üle aga kus selle kahju ots siis veel oleks, kui ühel hetkel veel kallid naabrid peaksid mõtlema hakkama, et kõik need peened kirjatargad, kes Jüri juures pummeldamas armastavad käia, samuti suht kahtlasevõitu orientatsiooniga on?

Kommentaare ei ole: