30 juuni 2010

Hot tub time machine (2010)

Hot tub time machine
Lavastaja: Steve Pink
2010
http://imdb.com/title/tt1231587/

Hot tub time machine Mida teha siis, kui sa oled keskmises keskeas mees, kelle kunagised unistused on kõik lörri läinud? Kui su naine sind petab ja su soov tuntud muusikuks saada on taandunud rikkurite koerte tagumikest sinna sattunud võõrkehade eemaldamisele? Või kui su girlfriend sind maha jätab ja välja kolides poole su elamisest kaasa viib ning lisaks istub sul keldris üle kahekümnene õepoeg, kelle elu sisuks paistab olevat Second Life'is vangis istuda? Või kui sa oled nii ebaõnnestunud padualkohoolikust tegelane, et isegi su uhke enesetapukatse kukub haledalt läbi?

Sellisel juhul ei aita muu kui tuleb kogu see kamp kokku koguda ning saata talvespordikuurordisse vanu häid aegu meenutama. Ainult et kogu asula tundub üsna inimtühi ja räämas ning seda fiili, mis veerand sajandit varem, ei paista vähemalt esimesel õhtul kusagilt tulemas. Mis tähendab, et ainus loogiline käik on meestel end mullivannis pildituks juua.

Hommikul selgub, et asi ei ole siiski nii trööstitu kui see algul tundus, rahvast on mägedel liuglemas ja après ski kontsertidel aga meestele hakkab kogu asi kahtlaselt imelik ja deja vu'lik tunduma. Ja kui lõpuks on kahtlustele vaja kinnitust saada, siis mida teha, et kindlaks teha, ega nad viimati ometi tagasi kaheksakümnendatesse aastatesse sattunud pole? Muidugi, esimeselt ettejuhtuvalt tšikilt tuleb küsida, mis värvi on Michael Jackson. Ja et vastus on "Loomulikult must! Millest selline rumal küsimus?", siis on asi klaar, et tegu on aastaga 1986 ja mehed peavad uuesti oma toonaseid seiklusi läbi elama hakkama. Variatsioonidega teemale.

Ilmselt oli mul seda filmi vaadates puudu üks komponent, see on purjusolek. Või siis vähemalt eelmise õhtu purjusoleku järel vahel tekkiv õrn olemine ja väga palju naerda ei saanud. Muiata vahel küll. Aga muidu oli see selline laisa pühapäeva pärastlõuna veetmise film.

Ahjaa, Chevy Chase teenis oma filmist läbijalutamisega siia ühe lisapunkti. Ja Mötley Crüe "Home sweet home" on ka 25 aastat hiljem igati tegija moosirokiballaad.

6/10

Hot tub time machine

Kommentaare ei ole: