10 veebruar 2008

Batman. Dead end (2003)

Batman: Dead end
Lavastaja: Sandy Collora
2003
http://imdb.com/title/tt0374526/

Batman - Dead end Batmani põline vaenlane Joker on parajasti Arkhami vanglast jalga lasknud ja see tähendab muidugi, et Bruce Wayne peab jälle endale oma musta ülikonna selga vedima ning suunduma öistele tänavatele pahalast otsima. Üsna pea aga selgub, et Joker pole üldse probleem või õigupoolest on Joker nahkhiiremehikese selleöistest muredest vähim. Filmis toimub elegantne ja... eee... no ütleme siis, et multikultuurne pööre ning Batmani jalgealune hakkab ootamatult veidi tuliseks muutuma.

Lühifilmi autoriks ja lavastajaks on mees, kes on tükk aega leiba teeninud eriefektide loojana (osalenud näiteks selliste hittide tegemisel nagu "Men in black", "A nightmare on Elm Street: The dream child", "The crow" või "Predator 2" kui vaid mõnda nimetada) ning on kangekaelselt võtnud endale pähe, et ta peab ühel heal päeval jõudma mõne "päris"-filmi lavastajatooli. Vähemalt osaliselt seda silmas pidades ta ka selliseid iseend promovaid lühifilmikesi teeb ning see nelja päevaga ülesvõetud tükk näitab minu meelest küll, et ehk ei olekski mõnel suurstuudiol väga riskantne ettevõtmine mees lavastama lasta. Siin suutis Collora küll vaid mõne põgusa minutiga taastada vahepeal laadaveiderdajaks muutunud Batmani sünge visuaalia ja seda juba mitu aastat enne "Batman begins'i". Pole üldse paha saavutus!

7/10

2 kommentaari:

Trash ütles ...

Käesolev lühifilm on muide ühe neegritest rääkiva animatsiooni aasias bootlegina reliisitud DVD lisade hulgas mis tundub vägagi veider olevat. Neegri-animatsiooni ennast peetaks nüüd liiga rassistlikuks, et korralikku ametlikku reliisi teha, aasiast aga migi VHS-to DVD kvaliteediga cvõib saada. Kumbagi näinud ei ole aga bootlegi otsa sattusin paar kuud tagasi netis tuulates.

ancientboy ütles ...

Ega seda pisi-Batmani vist päris "ametlikuna" polegi müügiks välja antud. Ma sattusin filmi peale täiesti juhuslikult ühel öösel hajameelselt arvutis ringi klõpsides ja vaatasin lõpuks mingit täiesti talutava kvaliteediga .avi't. Kui peale Joker'iga peetud intellektuaalset vestlust lugu pöörde tegi, siis tuli meelde küll, et kunagi olin sellest madinast kusagilt lugenud. Maailm on ikka nii paganama väike. :)