30 oktoober 2007

Jumala rotveileri homod

Tommaso Stenico Oktoobri alguses jäi ühe itaalia eratelekanali poolt piilukaameraga tehtud videole Vatikanis kõrget positsiooni omanud katoliku kiriku liiderlik vaimulik Tommaso Stenico, kes endale järjekordset seksipartnerit otsides kinnitas ühele noorele mehele, et gay-seks on igati OK ja et sel pole patuga midagi pistmist. Vatikani ametlik seisukoht on teatavasti sellest väitest veidi erinev.

Kuigi eetrisse lastud videolindil oli mehe nägu ruudustatud, tundsid ta ülemused ta ära (video oli tehtud Stenico enda kabinetis Vatikanis) ning lasid lahti. Seepeale teatas Stenico, et talle tehti liiga ning tegelikult polevat ta üldse gay ja et ta pidevad kohtumised noorte gay-meestega kannavad puhtalt teaduslikku iseloomu. Nimelt tegevat ta psühhoanalüütilist uurimust ning koguvat ka informatsiooni nende kohta, "kes oma homoseksuaalse tegevusega kahjustavad kiriku imagot". Jah muidugi, väike ähvardus ka teised patused paljastada on alati stiilselt sobilik ning üleüldse on tegelikult ka Saatan vaid halloweenikostüümis Jumal, kes teaduslikust huvist maa peal oma miljardite lastega vahel vestlemas käib...

Eriti pikantseks ning enneolematuks teeb selle haleda vahelejäämiseloo Tommaso Stenico kõrge positsioon, nimelt juhtis ta kontorit Congregatio pro Clericis, mis tegeleb katoliku preestrite tegevuse jälgimisega kogu maailmas.

Kommentaare ei ole: