04 september 2007

Porky's revenge! (1985)

Porky's revenge!
Lavastaja: James Komack
1985
http://www.imdb.com/title/tt0089826/

Porky's revenge - filmiplakatNiisiis on Angel Beachi poisid veel viimast korda tagasi ekraanil. Kooli lõpetamine 1955. aasta kevadel on ukse ees, samuti ootavad ees korvpalli meistrivõistlused ning kõige selle juures peavad nad taaskord hakkama saama oma illegaalse meelelahutusimpeeriumi uuesti üles ehitanud Porky Wallace'i ning tolle kaaskonnaga. Mõnda aega saab eriti keeruline elu olema Meat'il, kelle Porky tütar on poisi arvamust küsimata endale peigmeheks valinud.

Ausalt öelda kannab see saaga kolmas osa endas juba ilmselgeid väsimuse märke. Veidi erksust toob küll kõrvalliin bioloogiaõpetajaga domina-rollis, lõpuks selgub ka lugu vana nõia Beulah Balbricker'i minevikust, mis selgitab nii mõndagi ja takkapihta organiseerivad noored sentimentaalse sündmuse, mis muudab Beulah' olemust kardinaalselt. Ja seda, mis saab Porky suurejoonelisest kättemaksuaktsioonist "neile nolkidele", peab juba ise vaatama :)

Esimest korda ametlikult kettale jõudnud film ei saa kiidelda ka mingite eriliste lisadega, plaadil on vaid kõigi kolme filmi trailerid.

5/10

Tervikuna oli triloogia muidugi vähemalt Põhja-Ameerikas teedrajav. Lisaks silmakirjalikud puritaanid tagajalgadele ajanud enneolematule alastuse eksponeerimisele ning nilbevõitu naljadele on tähelepanuväärne ka asjaolu, et need naljad ei ole oma pöörasusest hoolimata iialgi pahatahtlikud. Ja selle kõige juures käsitleti ka tõsiseid teemasid. Selline sümbioos on juba iseenesest saavutus!

Tõtt-öelda ma igatahes loodan, et juba aastaid plaanitav esimese osa remake (Howard Sterni kompanii ostis selleks õigused juba 2002. aastal) jääbki tegemata, sest ausõna, meil ei ole tõesti vaja veel ühte "American pie" meets "Bilitis"-tüüpi linatööd. Vaadakem parem originaali.

Kommentaare ei ole: