04 september 2007

40 aastat hiljem: Pink Floyd "The piper at the gates of dawn"

Pink Floyd - The piper at the gates of dawn - 40th anniversary 3 CD boxNelikümmend aastat ja üks kuu tagasi algas ajalugu. 5. augustil 1967.a. nägi ilmavalgust Pink Floyd'i esimese LP "The piper at the gates of dawn esimene, monoversioon ning kuu aega hiljem järgnes sellele ka stereoväljaanne. Eile, 3. septembril 2007.a. ilmutas EMI selle juba sünnihetkest klassikaks muutunud albumi taaskord. Plaat on saadaval kahes (2 CD ja 3 CD) versioonis, neist luksuslikuim, kolmekettaline variant sisaldab endas albumit nii mono- kui stereoheliga (mõlemad James Guthrie poolt hoolikalt originaallintidelt remaster'datud) ning kolmandale plaadile on kogutud 1967. aastast kõik meeste singlid, nende B-pooled ja mõnede track'ide alternatiivsed versioonid. Kahjuks paistab, et EMI ja Floyd hoiavad ikka veel tagavaraks näputäit lugusid, mille salvestamine on teada (nt. "She was a millionaire") kuid mida pole iial ühelgi helikandjal avaldatud. Äkki kümne aasta pärast?

Plaadiümbrise on omaaegset Vic Singh'i originaalfotot ja -kujundust kasutades loonud vana hea Storm Thorgerson ning see kujutab endast riidest köites raamatut, mille kaante vahele on lisaks kolmele CD-le mahutatud ka reproduktsioon Syd Barrett'i 12-leheküljelisest märkmevihikust.

Juba on ka vihjatud, et selle väljaandega saab alguse EMI uus ja pikaajaline sari, mis tähistab nelja kümnendi möödumist Pink Floydi albumite ilmumisest. Kui nii, siis lahutab meid "Wish you were here" luksuseditsioonist vaid kaheksa aastat ja üksteist päeva :)

Kommentaare ei ole: