29 mai 2007

Nõidade tuleriidad

Infopartisan tsiteerib oma blogis flaamlast Paul Belien'i ning nimetab jätkuvat diskussiooni samasooliste partnerlusseaduse üle "kultuurisõjaks". Belieni artikkel on ju tõesti huvitav ja tore aga paraku on tegu vaid ühe mehe arvamusega, mis ei põhine faktidel. Võ noh, olgu, ütleme, et tegu on väga meelevaldse tõlgendusega mõnest faktist, eirates seejuures neid, mis ta maailmapildiga kokku ei sobi. Veendumusele on tal muidugi täielik õigus, lugu on pigem selles, et antud konkreetse Ameerika Ühendriike fännava mehe arvamused ei erine ju eriti millegi poolest Piiblivööndi keskmise usuhullu omadest. Ta nõuab riigilt sisuliselt relva kandmis- ja kasutamisõigust (mis isegi USA-s tervikuna ei ole elementaarne), ta on korduvalt teinud rassistlikke ja ksenofoobseid avaldusi (mis oleks talle ta unistuste maalgi kohtuprotsessid kaela toonud) ja nii edasi.

Hää küll, tont selle Belien'iga ja iseenesest on lugupidamist vääriv ta järjekindlus. Selle viimatise kirjutise põhitees on niisiis, et maailm (antud juhul siis küll Euroopa näitel) olevat pidevas sõjas ja oma õiguste eest seista julgevad homod olevat tumedate jõudude eelsalk...

Huvitav on, et muidu nii laia pilguga mees piirdub siin vaid Euroopa ja judaismist välja kasvanud kristlusega. Miks jäetakse tähelepanu alt välja kasvõi näiteks mitmed kaugemad Aasia riigid, kus agressiivne islam on mõnekümne aastaga tublisti tugevnenud ning söönud välja aastasadu (kui mitte -tuhandeid) valitsenud rahumeelsemad religioonid? Kas ka neis riikides on mängus homode ja Euroopa Liidu karvane käsi?

Teatavasti võimutses islam siin-seal Euroopaski juba kuraditosin sajandit tagasi - kindlasti olid ka sügaval keskajal, aastal 710, homod süüdi, et kõverate mõõkadega barbarid praeguse Hispaania alad vallutasid... - aga see ei seganud ometigi moslemite kõrval ilma suuremate ekstsessideta elamast juutidel ja kristlastel. Ja nii pea kaheksasada aastat jutti kuniks maurid poolsaarelt selleks korraks jälle välja aeti. Või on siin äkki siiski tegu mingite muude ja tunduvalt keerulisemate protsessidega, kui Belien'i poolt pakutud must-valge "kultuurisõda"?

Mnjah, tegelikult küsiks ma sellistel puhkudel ikka ja jälle, et kas vaid mõned aastakümned tagasi oma õiguste eest võidelnud naised või toonased orjad on ka täna veel sekularistide löögirusikaks? Kas tsaar Aleksander II, kes oma ukaasiga vähem kui poolteist sajandit tagasi lõpetas pärisorjuse ka Infopartisani esivanemate jaoks, oli kurjuse kehastus? Või on nad nüüdseks siiski rehabiliteeritud?

Ja tõeline küsimus on, et mida need konservatiivid siis ikkagi taotlevad? Kui lugeda TMS-i lehelt kasvõi mõne luterliku usutegelase arvamusi protestantliku kiriku väidetavast nõrkusest, jääb mulje, et meid väidetavalt ähvardavale islamile ainuvõimalikku alternatiivi pakkuv elukorraldus on range, keskaegne katoliiklus, kus ainult Jumal koos oma võimuahnete ja sageli rõlget salaelu elavate alluvatega maa peal teab, mis on hea ja juba sünnist saati pärispattu kandvale inimlambukesele kasulik.

Tere tulemast silmakirjalikkus! Tere tulemast inkvisitsioon! Tere tulemast nõidade tuleriidad!

Kommentaare ei ole: