01 november 2006

Twisted Sister Bette Midler ja Jõulud

Vähehaaval hakkavad kauplustesse tekkima kellegi mr. Jõulu nimelised nurgakesed ja juba mitu nädalat on poest võimalik osta advendivorstikesi. Aastalõpu ostuhullus kraabib endale jalaga hoogu sisse ja sellega seoses on mul hää meel teatada, et popimat sorti muusika rindel on tänavu võimalik valida täpselt kahe jõuluplaadi vahel. Sest kõik need ülejäänud on kas juba uuesti (nii umbes neljakümne teist korda) välja antud või lihtsalt ei ole märkimist väärt.

Ancientboy tänavune soovitus oleks siis (tähestiku järjekorras):

Bette Midler "Cool Yule". Geniaalne meelelahutaja Miss Divine on tänavu valmis saanud siis, uskumatu küll, alles oma esimese pühadealbumi. Ports klassikalisi meloodiaid, täiesti uusi lugusid, suurepärane duett Johnny Mathis'ega, kummardus oma lapsepõlvemaale Havaile ("Mele kalikimaka" ehk "Häid Jõule" sealses kohalikus keeles) ja veel üht-teist. 11 laulu ja umbes 38 minutit. Bette suudab edukalt vältida selliste plaatide tavapärast võltspaatost, hardalt taeva poole vaatamise laulud vahelduvad kelmikamate ja kepsutamiseks sobivamate lugudega.

Peaks hästi sobima sellise traditsioonilisema-jatsulikuma-pühalikuma maitsega inimestele ja muidugi on see teretulnud täiendus iga gay-poisi kingikotti. Eriti kui arvestada, et plaadil on ka igihalja hittloo jõuluversioon: "From a distance (Christmas version)".

Vaata albumi nimiloo salvestamisest ka videot, kliki siia.


Twisted Sister "A twisted Christmas". Arvatavasti viimaseks jääv plaat kaheksakümnendate aastate glämmi kuningatelt paneb taaskord korralikud väikekodanlikud pereemad õudusest õhku ahmima ("Appi! Mis nad meie armastatud pühademuusikaga teinud on?!?!?!") ning võimalik, et nii mõnegi teismelise seda plaati oma toas täisvaljusel mängima. Lihtsalt protestiks allkorrusel "oma seadusi" tegevate vanemate vastu. Kui te veel muidugi mäletate 1984. aastal ilmunud, mitmekordse plaatinaplaadi staatusesse tõusnud "Stay hungry"-nimelist albumit...

Lood on traditsioonilised, instrumendid ja esitusviis mitte nii väga. Kuigi ka selles traditsioonilisuses on väikesi erandeid, näiteks "O come all ye faithful" sõnad on nutikalt sobitatud nende suurima hiti "We're not gonna take it" meloodiale ja lõpuloo "Twelve days to Christmas" sõnad on muudetud ühtedele glam rock'i meestele sobivamaks. Nii saavad nad laulust tuttavate tavapärasemate jõulukinkide asemel hoopis ripsmetušši, platvormkingi, juukselakki, Jack Danielsi viskit, kolbaga kõrvarõngaid, Ozzy tätoveeringu ja veel palju muud põnevat. Kui te kõiki neid asju ei taha oma armukestele/vanematele/lastele kinkida, siis piisab täiesti ka nimetatud plaadi kingipakki sokutamisest.

2 kommentaari:

Ramloff ütles ...

Twisted Sister võib päris huvitav olla. Loodetavasti sama hea elamus kui mõne aasta tagune Toten Hosen jõulualbum

ancientboy ütles ...

See Twisted Sister on selline natuke naljakas plaat tõesti. Ma kujutan ette, et meestel võis seda salvestades ikka üsna lõbus olla :)