10 juuli 2010

Big Momma's house 2 (2006)

Big Momma's house
Lavastaja: John Whitesell
2006
http://imdb.com/title/tt0421729/

Big Momma's house 2

Martin Lawrence ei saa kuidagi oma sõna otseses mõttes suurimast rollist üle ega ümber. Seekord on tal vaja infiltreeruda üliohtliku arvutiprogrammi (sellise, mis muugib momentaalselt lahti kogu USA riikliku julgeoleku- ja turvasüsteemide arvutivõrgu) tootja pereringi ning kes saaks selleks parem olla kui FBI töötaja juba äraproovitult lollikindel alter ego Suur Emme.

Igatahes saab ta endale seatud ülesandega ilusasti hakkama ning suudab möödaminnes veel ka oma hoolealuste üksjagu kaootiliseks kiskunud pereelu korda seada. Ja lisaks iseendagi salatsemisest kiiva kiskunud elu. Seega selline toreda positiivse sõnumiga filmike, eksole.

Lahedad kohad. No näiteks kasvõi see, millise elegantsiga Suur Emme elimineerib teised lapsehoidja kohale kandideerijad, sealhulgas ka FBI ametliku spiooni. Ja siis teenis paar hüsteerilisepoolset naerupahvakut ära "jalaga-tagumikku-naljastseen" SPA-s, FBI süsteemidesse sissehäkkinud üliohtliku küberkurjategija presenteerimine ning veel ühes kohas, mille ma tänaseks, nädalapäevad ning üks pikk pidu hiljem, olen juba unustanud.

Kui võtta seda sellise süüdimatu meelelahutusena (mida see ilmselgelt ka on), siis ei saa väga kurta. Mõned loogikaapsud ja paar jaburdust käivad lihtsalt asja juurde. Ja nagu filmi viimane lause juba hoiatas, ei ole ka kolmas osa enam kaugel. Praegu filmitakse ning järgmisel aastal peaks kinodesse jõudma.

5/10

Kommentaare ei ole: