06 veebruar 2009

Veel kolm nuppu

Pariis teatavasti kubiseb igasugu saia- ja koogipoodidest ning nende tuhandete sekka mahub rõõmsalt oma kolme müügikohaga (hetkel kahe boulangerie ja ühe sandwicherie'ga) ära ka "Legay Choc / Victor 1920", kelle üheks spetsialiteediks on... eee... mõnevõrra kelmikama kujuga saiad. Näiteks sellised "maagilised baguette'd":

plakatid ja DVD


Küll juba üle kuu vana lugu aga sellegipoolest nii lootust kui lohutust pakkuv neile miljonitele kohalikele Dima Bilan'i meessoost fännidele, kes oma messiase peagi toimuma saavat tulemist Eestisse juba küüsi närides ootavad. Nüüd jääb neil üle ainult välja mõelda, mismoodi Dimaga ühte tuppa pääseda, sest kui mees laseb juba avalikkuse ees (ühe populaarse teleshow afterparty'l) end teisel mehel lahti riietada, siis mida kõike ta veel intiimsemas õhkkonnas ette võtta võib? :P

Fotod pärit life.ru lehelt.

Dima Bilan and Nikolai Baskov nude striptease


New Yorgis pannakse 29. märtsil lõplikult kinni maailma vanimaks tituleeritud gay-raamatupood "Oscar Wilde Bookshop". Juba 1967. aastal (s.t. kaks aastat enne Stonewall'i!) asutatud kaupluse sulgemise peamiseks põhjuseks on lihtsalt rahapuudus. Üleilmne kriis ei jätnud ka neid puutumata. Teine põhjus on kahtlemata aga ka muutunud maailm. Viimase kümnekonna aastaga on tegelikult kadunud vajadus spetsialiseeritud gei- ja lesbiteemaliste raamatupoodide järele, sest kogu seda kraami (mida tundub iga aastaga üha rohkem ja rohkem ilmuvat) saab tänapäeval osta isegi suvalisest leheputkast, internetipoodide röögatust valikust ning sealjuures ka madalamatest hindadest rääkimata. Raamatukauplused on muidugi alati olnud ka omamoodi kultuurikeskused aga samamoodi ei ole täna enam ka vajadust ühe ja ainsa füüsilise kooskäimiskoha järele, kus ilmaasju arutada. Seda kõike saab teha internetis, klubides ja kasvõi kirjanduskohvikutes. Kardetavasti on vaid aja küsimus, millal lähevad kinni ka küll veidi lühema ajalooga kuid sellegipoolest USA geiliikumises olulist rolli mänginud Kalifornia ADL Books, Washingtoni Lambda Rising või Philadelphia Giovanni's Room. Lihtsalt üks ajastu on läbi saamas.


Oscar Wilde Memorial Bookshop at Christopher Street

Kommentaare ei ole: