30 november 2007

Püksata prints William ja teised staarid

Alison Jackson - Confidential Alison Jackson, 1970. aastal sündinud briti fotograaf, lendas tuntuse tippu juba oma kümmekond aastat tagasi ja sestpeale on ta pidevalt avaldanud skandaalseid fotosid kempsupotil istuvast või käpuli põrandal oma koeri marmelaadisaiaga toitvast kuninganna Elisabeth'ist, palja (ja tätoveeritud) tagumikuga Beckhamist, saunalaval omavahel lobisevatest Tony Blair'ist ja George Bush'ist, Bill Clinton'i sigarit süütavast Monica Lewinsky'st või peegli ees krooni pähe proovivast, püksata prints William'ist. Jackson pakub vaatajatele just seda, mida need iga hinna eest näha ihkavad: rikkaid, võimsaid ja ilusaid üsna uskumatutes situatsioonides. Arvestades fotode sensatsioonilisust, oleks Alison kahtlemata ära teeninud kõigi aegade kõige osavama paparazzo tiitli kui siin poleks ühte "aga". Nimelt on ta modellid tegelikult hoopis tuntud persoonide teisikud ning kõik võtted ülitäpselt läbi mõeldud lavastused.

Nüüd on Alison Jackson'il ilmunud järjekordne fotokogumik, nimega "Confidential" ja väljaandjaks hiidkirjastus Taschen. Umbes kolmesaja pildi seas on vanu tuttavaid ning ka täiesti uusi, spetsiaalselt selle raamatu jaoks pildistatud portreid ja nagu üks raamatut reklaamiv lause ütleb: "Expect the unexpected!

264-leheküljelist raamatut saab osta Taschen'i kaudu (peaks ka Eestis täiesti saadaval olema) või netipoodidest. Kirjastuse ametlik hind on Euroopas 29.99 eurot kuid näiteks amazon.com pakub raamatu kõvakaanelist versiooni hetkel isegi hinnaga US $26.39.

Kommentaare ei ole: