15 juuni 2007

Et need riigivargad ka ei väsi...

Parlamendisaaga jätkub endiselt. Nüüd siis võttis kunagise "Knopka" kurbade silmadega amatsoon sõna ja kurtis kui raske ning kontimurdev see riigikoguja töö ikka on. Miskipärast tuli mul kohe meelde lennujaama noakangelane Enn Eesmaa, kes samuti kord vingus, et see pööbli esindamine neil pikkadel lennureisidel ja sooja kliimaga riikides on lausa tervistkahjustav aga midagi pole teha, kohusetunne rahva ees sunnib teda enda eluga riskima.

Kas ma pean Marika Tuusi halast niimoodi aru saama, et parlamendiliikmed rikuvad järjekindlalt ja süsteemselt kõigile teistele Eesti Vabariigi kodanikele kehtivat puhkuseseadust? Tavainimesel teatavasti ei ole õigust puhkusest loobuda, ta on kohustatud igal aastal ettenähtud portsu päevi puhkama. Niisiis, kuhu jäi jälle Põhiseaduses sätestatu, et kõik on seaduse eest võrdsed?

Ja kas järgmiseks leiavad sada üks dalmaatslast, et kuna Eesti Vabariigi kodanikud nende tööandjana on sundinud neid aastaid ilma puhkuseta töötama ja neile on makstud igal aastal vaid kaksteist kuud välja nende palk (loomulikult koos ettenähtud lisatasudega), siis parlamendist lahkudes peab nende pangakontodele laekuma veel ka kõik puhkuserahad? Loomulikult koos täiendavate kompensatsioonide ning intressidega.

Kurat, Tuusi sõnavõtt jätab vaid kaks võimalust. Ta, sarnaselt veel mitmele-mitmele kogujale, on kas täiesti süüdimatu idioot või on ta sama süüdimatu nahaal. Võimalik on muidugi ka nende sümbioos. Ühtmoodi sitad variandid kõik. Selle asemel, et sellist möla ajada, mida ei usu ei ta ise ega ta valijad, võiks parem lihtsalt vait olla.

Ja siis see ka veel, et Marika kallis, kui te olete seal nagu kiirabi, siis peaks teile ju täiesti piisama ka samasugusest palgast nagu päris kiirabitöötajatele makstakse, kas pole?

Kommentaare ei ole: