17 august 2006

Lapsepilastajast geivastane

Kauaaegne Oregon Christian Coalition'i liider, kunagine aktiivne vabariiklane ning USA-s tuntud geivastane Lou Beres tunnistas politseile lõpuks üles mitme alaealise tüdruku, sealhulgas ka 13-aastase lapse pilastamise, olles eelnevalt seda ajakirjanduse pärimistele vastates tungivalt eitanud.

Praegu 70-aastane Beres anti märtsis kohtusse kuriteoepisoodide eest, millised ta sooritas juba enam kui 40 aastat tagasi. Hageja (kes muide on ise kostja sugulane) nõuab Beres'elt 2.1 miljonit dollarit kompensatsiooniks aastatel 1963 kuni 1966 toimunud korduva seksuaalse vägivalla eest.

Lisaks on politseiuurimine praeguseks tõestanud veel vähemalt kolme erineva tüdruku pilastamise erinevatel aegadel. Nii ulatub mehe seksuaalkuritegude ahel üle mitme aastakümnendi.

Eelmisel sügisel, siis kui politsei ta vastu huvi tundma hakkas, teatas Beres oma tagasiastumisest kristliku koalitsiooni juhi kohalt, ometi kasutas ta alles eelmisel nädalal oma allkirjaõigust ühel kristlaste tshekil. Kui ajakirjanikud koalitsiooni rahvuslikust peakorterist uurisid Beres'i hetkestaatust organisatsioonis, siis lubas nende pressiesindaja asja uurida ning peale seda kadus. Vaatamata korduvatele katsetele ei õnnestunud uurijatel temaga enam ühendust saada.

Kommentaare ei ole: