11 november 2007

Deck the halls (Üleni tuledes) (2006)

Deck the halls (Üleni tuledes)
Lavastaja: John Whitesell
2006
http://imdb.com/title/tt0790604/
http://www.forumcinemas.ee/movie/33152/

Deck the halls DVD "Üleni tuledes" on lustiline perekomöödia jõulupühade varjukülgedest. Steve (Matthew Broderick) on tõeline jõulufanaatik, kelle elu on organiseeritud viimse kui pisidetailini ning kelle maja on alati jõulude ajal kõige uhkemini kaunistatud hoone kogu linnas. Tema uus naaber Buddy (Danny DeVito) on Steve'i täielik vastand: lärmakas ja lohakas tüüp, kellel on suured unistused ja plaanid, mis pole seni veel teostuda jõudnud. Mehe värskeim unistus tekitab naabrite vahel palju pingeid, sest Buddy tahab kaunistada oma maja jõulude ajaks nii võimsa valgus-show'ga, et see oleks näha ka kosmosest! Naabri auahne sebimine ajab Steve'i endast välja ning ta otsustab Buddy üle trumbata, maksku mis maksab! Selline arutu "võidurelvastumine" läheb mõlemale kalliks maksma..."

Kui ma mõne päeva eest kirjutasin, et kriitikuid ei tasu uskuda, siis sama kehtib ka hääde tuttavate kohta! Et see film, mida ma eelmisel aasta jõuluhooajal edukalt vältida suutsin, olevat nagu "Vanad torisejad", ainult et Jack Lemmon'i ja Walther Matthau asemel on siin Broderick ja DeVito? No ega ikka ei ole küll. Tähendab, Matthew ja Danny küll on aga filmi ei ole. :)

Tõsi, sarnasusi võib hea tahtmise juures neist filmidest leida ju küll aga ütleme siis niimoodi, et "Grumpy old men'i" suurimad ebaõnnestumised oleks "Deck the halls'i" suurimateks õnnestumisteks. Üsna alguses kui oli see kuulus saanisõidu stseen, mille lõppedes leidis Steve end olevat alasti koos Buddy'ga ühes ja samas magamiskotis, tekkis korraks isegi tunne, et ongi täitsa süüdimatu komöödia, siis hakkasid nad aga lõplikult nende majade ja tuledega jahmerdama, asi visises tühjaks ja muutus lausa tüütuks. Ei aidanud siin enam ka pöörane uisuvõistlus ega muud pisemad nükked.

Maitse üle muidugi ei vaielda ja kaklema ei viitsi ma selle üle lihtsalt hakata, niisiis saab film null punkti ja kumbki mees varasemate teenete eest ühe punkti. Kristin'id (Davis ja Chenoweth) jäävad seekord mõlemad ilma ja siit tuleb ka soovitus: püüdke seda filmi iga hinna eest vältida!

(Mis minu kogemuste järgi küll tähendab, et mõned hakkavad spetsiaalselt seda nüüd taga ajama, et näha, kui kehv see täpselt oli. Ausalt, ei tasu vaeva aga eks te ise tea :) )

2/10

Kommentaare ei ole: