30 november 2006

Poolpaljad sõdurid kolleege aitamas


Ma võin ju arvata ükskõik kui hästi või halvasti mõne valitseja tegemistest müütilise "maailmarahu" tagamisel aga selge on see, et tavalised sõdurid on selles mängus vaid käsutäitjad, kes toovad oma naha turule selleks, et need valitsejad saaksid ilma mööda ringi kärutada ja mõttetutel kohtumistel silmi volksutada. Sõjamehed on käpiknukud, kellele need valitsejad pistavad julmalt oma räpase käe tagumikku ning liigutavad neid nukke siis oma tahtmist mööda.

Sellega seoses ei ole ma ka kunagi vaadanud halva pilguga neile organisatsioonidele, mis hoolitsevad hukkunud või vigaseks jäänud söjameeste ning nende perede eest. Seda isegi siis kui need organisatsioonid peaksid ideoloogiliselt olema juhtumisi neid sõdureid surma saatnud, maailmavallutuslike plaanidega valitsejaga ühel meelel. Mingil määral (kuigi mitte täielikult) rehabiliteerivad nad end oma abiga kannatanutele. Muidugi võib see tunduda silmakirjalik kuid ometigi on see parem kui mitte midagi. Ma lihtsalt ei ole eriti optimistlik, et need valitsejad oma saamahimus ühel heal päeval lihtsalt meeste surma saatmise järele jätaksid ning valikuvõimaluseta käsutäitjate ja nende perekondade hilisem abita jätmine oleks veelgi küünilisem.

Niisiis, üks sellistest lugematutest mittetulunduslikest abiorganisatsioonidest on ookeanitagune Freedom is not free. Ja tänavu on väga sobilikult ulatanud oma abikäe ka kümmekond ehtsat USA merejalaväelast, lastes end pildistada 2007. aasta kalendri tarvis. Need mehed olid veel vähemalt fotode tegemise ajal elus ja terved...

Hirmsa propagandakäraga paari kuue eest turule paisatud kalendrit on juba osava meediamanipulatsioni tulemusel nimetatud aasta kalendriks nr. 1 (tõesti, see on olnud Yahoo kaudu vaadatuim ja otsituim) ning see on endiselt mõneteistkümne dollari eest saadaval. Näiteks nende online kaupluses. Ahjaa, seal müüvad nad lisaks muule nännile ka kenades lillades toonides käepaelu :)

Kommentaare ei ole: