03 detsember 2006

Kiidulaul amazon.de'le

Kuu tarbijasõbralikkuse auhind läheb tagantjärgi amazon.de'le. Avastasin nimelt möödunud nädalal, et millalgi on nad teinud kardinaalseid muudatusi oma saatekulude hinnapoliitikasse.

Kunagi ammu-ammu kui Eesti veel polnud Euroopa Liidu liige, oli neil EU maade jaoks (v.a. Saksamaa ja lähinaabrid) üks ja ühtne saatekulu, Eesti kui tookord "muu maailma" jaoks olid postikulu numbrid muidugi tunduvalt suuremad. Ja mina mõtlesin naiivselt, et näe! veel üks EU'ga liitumise pluss, saab edaspidi saatekulude pealt kokku hoida. Ja siis tuli pidu meie õuele ning Euroopas paiknevad amazonid tegid oma hinnakirja ringi. Euroopa Liidu jutt kadus, tulid riikide nimed ning Eesti jäi endiselt "muude riikide" ja mitu korda kallima saatekulu tsooni kui näiteks Soome. Isegi Põhja-Ameerikasse ja Jaapanisse oli tükk maad odavam Saksamaalt kaupa tellida kui Eestisse. Ma mäletan, et tookord sai küll kõvasti vihastatud.

Aga nüüd on siis saksmannide amazon võtnud kätte ning pühade-eelse ostuhulluse ajal kehtestanud uued, selged ja soodsad hinnad. Nüüdsest on kogu Euroopasse (v.a. jälle see Saksamaa ise ja ta lähiriigid) ühe paki saatekulu 6 EUR, sõltumata kaubaühikute arvust pakis. Enam ei mingit per pakk pluss per item arvutamist.

Tänased tervitused ja soovilaulud lähevad niisiis amazon.de'le ja amazon.at'le. Selleks, et oma praegusest luuseristaatusest välja saada, peaks ka amazon.fr ning amazon.co.uk sama teed minema ning oma jaburalt kallid postikulud üle vaatama.

Kommentaare ei ole: