17 märts 2007

Underworld (Teispoolsus)

DVD ümbrisedInimsoo pilkude eest varjatult kestab juba sajandeid halastamatu sõda pimeduseriigi valitsejate, vampiiride ja libahuntide vahel. Kartmatust vampiirist sõdalane Selene (Kate Beckinsale) peab kättemaksujanust innustatuna jahti libahuntidele kui ta tee ristub ootamatult surelik Michael Corvin'iga (Scott Speedman), keda mingil arusaamatul põhjusel vajavad libahundid. Samal ajal tekib Selene's kahtlus, et nende juht Kraven (Shane Brolly) plaanib midagi, mis seab kogu vampiiride klanni edasise saatuse küsimärgi alla...

Beckinsale'st ma ei oska midagi arvata. Leidsin praegu endalegi üllatuseks, et ma olen näinud kümmetkonda tema osalusel tehtud filmi aga sellest hoolimata ei suuda teda ühestki neist meenutada... Nii et kui mitte muud, siis on "Underworld" vähemalt sellise näitlejanna olemasolu mulle teadvustanud :)

Michael'i osatäitja Scott Speedman'iga on teine lugu. Koos James Marsden'iga mängisid nad poolteist tundi kassi ja hiirt "The 24th day's" (2004) ning see Tony Piccirillo näidendil põhinev thriller juba nii lihtsalt ei unune.

Michaeli kolleegina teeb ühe pisikese sutsaka siin filmis ka Michael Scofield, mõni aasta pärast "Underworld'i" valmimist põnevusseebi "Prison break" peategelasena ilmatuntuks saanud kute.

Iseenesest on "Underworld" sellise mõnusa gootikaga vürtsitatud üsna tobe kõmmutamisfilm. Kui igatsugu komöödiad (a la "Addams family") välja jätta, siis gootika poole pealt julgeks ma vist endiselt parimaks linateoseks pidada Brandon Lee jaoks saatuslikuks saanud "The crow'd" (milleni "Teispoolsus" ei küüni) ja püsside täristamine on juba ammu mu jaoks pigem miinus kui pluss. Samas, kui see film on nägemata ning poes ketas ette jääb, siis miks mitte see veerandsaja krooni eest (niipalju maksin vähemalt mina selle eest) endale soetada ja paar tunnikest ekraanilt ajuvaba tegevust jälgida? Tõelised fännid võivad endale muidugi ka kahest kettast koosneva extended cut'i soetada, kus lisaks boonusmaterjalile on põhifilmgi tavaversioonist üksjagu erinev, sisaldades kokku pea pool tundi kaadreid, mis algversioonist välja jäid. Ning muidugi on sellele kõigele ka "Underworld: Evolution" (2006) nime kandev järg tehtud.

Viiepallisüsteemis kolm pisukese miinusega.

"Underworld" (2003)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0320691/

3 kommentaari:

Trash ütles ...

"Beckinsale'st ma ei oska midagi arvata. Leidsin praegu endalegi üllatuseks, et ma olen näinud kümmetkonda tema osalusel tehtud filmi aga sellest hoolimata ei suuda teda ühestki neist meenutada..."

Ma olen näinud paari semi-nude fotot temast ega suuda unustada. He he !
Tegelikult oli näitlejatar minu arust väga hea filmis "Disko viimased päevad". Kuidagi imelikult kummitab see film mind ka suures plaanis juba aastaid, peaks üle vaatama aga ajaga on nagu on...

ancientboy ütles ...

Nojah, eks ta ole. Kellele mis... :D

"Last days of disco" on mul vist hoopistükkis nägemata, eks peab siis silmad lahti hoidma kui kusagil ette jääb. Aga jah, ma olen tasapisi ju ära vaadanud neid blockbuster'ite moodi asju ("Aviator", "Pearl Harbour", "Van Helsing" jne) ning mitut väiksema reklaamikampaaniaga turule toodud linatööd, kus ta mänginud on ja kuidagi on ta senini küll suutnud sinna halli massi sisse sulanduda.

Trash ütles ...

Jah, sul on ikka õigus. Kui nüüd mainid Aviatorit ja Pearl Harbour´i tõusevad ihukarvad püsti ja neis filmides ma tõesti ei pannud seda pliksi tähele. Pearl Harbour peaks saama mingi omaette auhinna jubedaima love stoori eest, twiste oli rohkem kui mõnes nupukas thrilleris.