25 veebruar 2007

Tülgastav valimisreklaam ei lõpe

Lisaks sellele, et pea kõik poliitikuhakatised on käesoleva aasta alguse sisustanud (või lasknud seda mõnel anonüümsel tööhiirel teha) tubli blogimisega, levib valimisreklaam loomulikult ka erinevate internetikommuunide kaudu. Kõik need rated, orkutid ja nende kloonid. Näiteks selline (kui nimede ja spetsiifilise info kustutamine välja jätta, siis on kirjapilt muutmata):


See kiri ei ole mitte tavaline kettkiri. See kiri on jõudnud Sinuni õilsal eesmärgil, kuid peab jõudma iga mõistliku inimeseni.

Pane tähele järgmist:
1. 2004. aastal unustas üks koolipoiss selle kirja edasi saata ja samal päeval sõlmis Keskerakond koostööleppe Putini partei Ühtse Venemaaga.
2. 2005. aastal ignoreerisid tallinlased seda kirja ning nad said omale Keskerakondliku linnavalitsuse
3. 2006. aasta sügisel pidas Peeter Võsa seda kirja naljaks ja kustutas selle. Nüüdseks me teame kõik, mis on temast saanud
4. näiteid on veel ja veel…kahjuks

Erinevalt tavalistest kettkirjadest ei ole siin midagi kaotada, vaid ainult
võita! Õpetus:
1. Mine valima! Teda on fakt, et mida rohkem inimesi valimas käib, seda väiksem on Keskerakonna võimalused edu saavutada. Keskerakonnal on kindel hulk pensionäre, lolle ja venelasi, kes annavad neile mandaadi sigadusi korda saata. Mida rohkem valijaid, seda väiksemaks jääb nende osakaal.
2. Valima minnes ära vali Keskerakonda! Alternatiivina võid valida minu sõbra **** **** isa **** **** [järgnes kandidaadi kohta käiv info]
3. Saada see kiri 9 päeva jooksul kõigile oma sõpradele kellest hoolid! Ja vaata mis juhtub 10ndal päeval, 4. märtsil 2007.

Headus külvab headust, julgus julgust ja tarkus tarkust!

Keegi, kes on võtnud endale õiguse potentsiaalseid valijaid sõimata lollideks ja (sic!) venelasteks ning pensionärideks (kaks viimast kategooriat on kirja tooni arvestades samuti sõimusõnad) loodab, et mõistusega inimene tõesti läheb ja peale sellist konkurentide sitaga ülevalamist valib teda??? Paistab, et kirja autorid on kogemata jätnud lõpust kolm sõna ära, seal peaks olema veel "Lollus külvab lollust!"

Just selliste kirjadega luuakse teatud kodanikkonna seas müüti KE-st kui pidevalt peksupoisi rollis olevast parteist. Just sellised kirjad on põhjuseks, miks osa inimesi läheb ja valib trotslikult just KE, sest neile tundub, et kõik teised on kogunenud kampa ja muudkui klohmivad vaeseid savisaarlasi. Just sellised kirjad on põhjuseks, miks haletsusest või inimlikust kaastundest minnakse ja tõmmatakse rist mõne KE kandidaadi nime taha. Just selliste kirjadega võimendatakse müüti Keskerakonnast kui märter-parteist.

Tegelikult on see kiri nii hea näide masside psühholoogiaga mängimisest, et ma ei imestaks üldse kui selle alustajad peitukski ühe tuntud, avalikkusega alati suurepäraselt manipuleerida osanud erakonna peakorteris. Kusagil seal Toompea kitsaste ja käänuliste tänavate rägastikus. Ometi ma siiski usun rohkem seda, et tegu on mõne agara ********* erakonna noorliikme "kenjaalse" leiutisega. Savisaarel lihtsalt polegi vaja selliste asjadega väga palju vaeva näha, kallid oponendid lahendavad nii mõnegi probleemi tema eest ise.

Tänasel päeval võiks ju juba eeldada, et need aastaid liivakastis riiki mänginud tegelased on suutnud midagigi õppida aga ei! Kurat, kui muidu ei oska, siis minge Vana Hirmsa Niiditõmbaja (st. Savisaare) enda juurde kooli ja laske tal endale natukenegi õpetada, kuidas avalikkusega suhtlema peab.

Ning ei, ma ei näe hetkel küll mingit võimalust, et ma kunagi ise Keskerakonda valima hakkaksin, üleüldse ei näe ma mingit võimalust, et ma sel korral kedagi valima hakkaksin. Eks ma jään siis järgmiseks neljaks aastaks hääletuks (nagu mõned blogijad agaralt ähvardavad) aga samas oleme me kõik (OK, peaaegu me kõik) ju tegelikult olnud hääletud juba aastaid. Kui me just ei vali erakondade esinumbreid, siis need inimesed, kes lõpuks AS "Eesti Vabariik" juhatusse Toompeal meepüttide ligi saavad, ei ole ikkagi need, keda meie oleksime tahtnud seal näha ja kelle poolt me oma hääle andsime.

Kommentaare ei ole: