07 veebruar 2007

Kummivorst

Ma ei saa aru, millest nad tänapäeval seda vorsti teevad. Koostisaineid vaadates oleks nagu kõik OK, maitse ja hambaaluse tunde järgi on aga tegu porolooniga lähedastes sugulussuhetes oleva objektiga. Vähemalt ma arvan, et porolooni mälumine võiks üsna samamoodi tunduda.

Kui vanasti (mil muidugi ka lumi oli valgem ja rohi rohelisem) oli näiteks SLPTK (st. praeguse AS Saaremaa Liha- ja Piimatööstuse) maksavorsti näol tegu toreda "kaks ühes" tootega (seda sai viilutada ning samuti oli võimalik seda ka ilusti leivale määrida), siis nüüd saab sellest lõikuda ainult mingeid võdisevaid seibe. Määrimise võib kohe ära unustada, sest see lihtsalt ei määrdu. Aga mis kõige olulisem, vanasti oli ta hoolimata oma veidi igavalt hallikast värvitoonist ning vähem-eurolikust pakendist hoolimata hoopis teise maitsega. Ning takkapihta ei kiuksunud see siis hamba all, nüüdne versioon teeb seda aga küll.

Võib-olla on see muidugi juba hästi vana uudis aga ma lihtsalt pole aastaid seda toodet ostnud ja nüüdne nostalgia-trip osutus šokeerivaks pettumuseks. Kurram, ei olegi varsti (või on asjad juba praegu niikaugel?) enam ühtegi lihatööstust Eestis, kelle toodang ilma põhjalikult valimata süüa sünniks :(

Kommentaare ei ole: