21 jaanuar 2007

Ahastavad kassid

Lambapraad Mis juhtub kui sisuliselt kolmekesi (neljanda kaaslase panus piirdus ettenägelikult ühe klaasi veiniga) juua õhtu jooksul ära viis pudelit veini ning sinna juurde veel tibake grappat ja kõige otsa shokolaadikoogi kõrvale klaasike portveini?

Et keerulise võrrandi lahendamist kergemaks teha, siis tuleb mainida, et alustatud sai vinho verde'st (Quinta de Aveleda, 2004), seejärel kolm pudelit fantastilist vanillilõhna ja -maitselist chardonnay'd (Tshiilist, Curico Valley'st pärit Montes Classic Serie, 2005) ja viimaseks veel mingit chardonnay'd, mis oli samuti hea aga mille nime ning isegi päritolumaad ma ei suuda ka parima tahtmise juures meelde tuletada. Grappa oli loomulikult Itaaliast ja portvein Portugalist. Ning kuigi sinna kõrvale sai ampsatud väga head küüslauguga pikitud lambapraadi (vaata pilti!) ning mitut muud sorti pisemat niket-näket, oli täna hommikuks tulemus käes. Kaasa ohkis mul suure osa ajast voodis ja vennas oli kuuldavasti kah terve päeva keeldunud kodus teki alt välja tulemast. Ega ma isegi eriti värske välja ei näinud kui päeval veel Emand ootamatult külla sadas aga ma suutsin talle vähemalt rummi koolaga kokku segada ning kapist lõhesaia valmistamiseks vajalikud materjalid välja otsida. Pool ricotta juustuga kooki oli üleeilsest saadik niigi laual ja ülejäänuga sai ta ise hakkama. :)

Kõik see kokku aga tähendab loomulikult vaid seda, et taaskord tuleb tsiteerida klassikuid: "Alkohol on ikkagi vaenlane!"

Kommentaare ei ole: