08 detsember 2006

Propaganda

Valimispropaganda on jõuliselt sisse murdnud ka kohalikku blogimaailma. Tänastes blogides on kümneid kui mitte sadu sissekandeid meie uusima majandusgeeniuse ja palgareformaatori erakonna teemadel. Naljakas on aga see, et agitatsiooniga tegelevad oponendid. Sest ka need, kes hingestatult oma antipaatiaid materdavad, teevad ju tegelikult neile reklaami. Vähemalt poliitika ja poliitikute puhul (ning eriti veel aktsiaseltsis "Eesti Vabariik") kehtib küll ikka ja alati väljend "There is no such thing as bad publicity".

Tõsi, iiri joodik-kirjanik Brendan Behan ("Borstal boy") ütles seda tegelikult natuke pikemalt: "There is no such thing as bad publicity except your own obituary." Aga Behan oli ka muidu igavene lõmpslõug, isegi surivoodil olid ta viimsed sõnad tema hinge eest palvetavatele katoliku nunnadele mitte just kõige siivsamad: "God bless you, may your sons all be bishops."

Ja mis Savisaarde puutub, siis seda ma olen alati öelnud, et ta on esiteks geenius ja teiseks oleks ilma temata meie poliitika konnatiik ikka palju igavam. Mis muidugi ei tähenda, et ma valimisurni juures ainuüksi Keskerakonna nimekirja vaatamisest nirvaanasse langeksin.

Näh, nüüd sain mina kah batjushka'le pisukese reklaami tegemisega hakkama.

Kommentaare ei ole: