06 detsember 2006

Lesbist prominent saab lapse

Tänase "The Washington Post'i" teatel on USA asepresidendi Dick Cheney' noorem tütar Mary Cheney rase. Laps peaks ilmavalgust nägema hiliskevadel. Openly gay Cheney, kes on oma partneri Heather Poe'ga 15 aastat koos elanud, oli oma isa 2004. aasta tagasivalimiskampaania võtmeisik ja peamine abi.

Cheney on oma suhet Heather'iga avalikult kirjeldanud kui abielu, koos olid nad näiteks ka eelmisel aastal Valges Majas prints Charles'i ja Camilla auks antud riiklikul õhtusöögil.

Kindlasti tõstatab see uudis uuesti teravalt päevakorda gay-abielude küsimuse. Virginia osariigis, kus Cheney ja Poe elavad, suruti novembris läbi konstitutsioonimuudatus, mis välistab seal samasooliste abielud. Osariigi muust seadusandlusest praegu ei selgu, kas Poe saab lapsele kõik juriidilised vanemlikud õigused või ei.

(Ehk teisisõnu, kas Ameerika Ühendriikide asepresidendi lapselaps jääb Piiblivööndi usuhullude tegevuse tulemusel vallaslapseks või ei. Ja üleüldse, mind on lihtsalt ära tüüdanud see homofoobide kisa, et homod lapsi ju ei saa ega tea lastest mitte midagi.)

Foto autor on Charlie Neibergall (Associated Press).

Kommentaare ei ole: