24 oktoober 2006

Viin, kultuur, shokolaad ja libedad kanatiivad

Kohutavalt kultuurne nädalalõpp. Laupäeval semudega lõunasöök Elevandis, sellele järgnes nende korteri järjekordse moodsa aksessuaari (ehk siis uue, lumivalge teflonkattega sohva) inspekteerimine pudeli Absolut Apeach'i ja Bondi filmide tunnusmeloodiate saatel.

Pühapäeval sõitsime hommikul Tartusse ja meie rünnaku alla langes mitu raamatupoodi, kolm muuseumi ja Vanemuise "Chess". Pluss sinna vahele veel möödunud suvel Raekoja platsil avatud Pierre'i chocolaterie külastus. Salatid, pudel Normandia siidrit ja shokolaad. Nämma! Nagu ka selle kohviku Tallinna Meistrite Hoovis asuv vanem (kuigi väiksem) vend, on Tartu chocolaterie üks äärmiselt võluv söögikoht. Teenindus ja interjöör super, toit hea (jah, erinevalt Tallinnast saab seal ka tõsisemalt süüa) ning kogu shokolaadindus endiselt tasemel. Seekordse leiu tegi mu kaasa, kes tellis kuuma shokolaadi gorgonzola juustuga. Äärmiselt huvitava maitsega jook. Ainuke pisike pettumus oli see, et üks peremeestest, omaniku kutsa, ei lontinud meile uksel maia näoga vastu nagu ta tavaliselt Tallinnas (ja kuuldavasti vahel ka Tartus) teeb :)

Õhtul loksusime täistuubitud saun-bussis tagasi Tallinna ja testisime mingit Uus-Meremaa varianti cava-laadsest joogist, mille villijad olid küll rõhuva enamuse mullidest unustanud pudelisse kaasa panna. Ja veendusime järjekordselt, et ka pealtnäha soliidsema olekuga kaubandusasutus võib rahulikult lubada endale aegunud toidukraami müümist. Sel korral õnnestus mul siis Tallinna Kaubamaja toiduosakonnast osta kaks päeva säilivustähtaja ületanud ja kergelt libeda maitse omandanud barbeque kanatiibu. Mida iganes nad selle lolli kohta seal kirikus nüüd ütlesidki.

Kommentaare ei ole: