04 september 2007

Porky's II - The next day (1983)

Porky's II - The next day
Lavastaja: Bob Clark
1983
http://imdb.com/title/tt0086129/

Porky's II - The next day - filmiplakat Et vastu igasuguseid ootusi (R-reiting, mahategevad arvustused, süüdistused nilbuses ja muu selline) osutus esimene osa kolossaalseks hitiks, pidi sellele loomulikult järgnema ka teine. Filmi tegevus jätkub sealt, kus eelmises seerias pooleli jäi aga Porky't ennast me siin ei näegi. Eks mees lakub haavu.

Seekord on vastuseisu allikaks üks piibliga vehkiv usuhull, kes tituleerib koolinoorte poolt lavastatava Shakespeare'i nilbuseks ning nõuab koolilt selle keelustamist. Lisaks näeme veel kahepalgelisi poliitikuid, Ku-Klux-Klan'i ja loomulikult endiselt kiimaseid koolipoisse küll riides ja riieteta kujul.

Tõtt-öelda meeldis mulle nüüd üle vaadates kõigist kolmest just see teine osa enim. Endiselt väga aktuaalne teema, kus võimuhullud üritavad sundida teisi inimesi oma sõnade (aga mitte tegude!) järele elama, mille noored lahendasid elegantselt ning nutikalt. Ja purjus zombie'ga surnuaiastseen või Wendy kättemaksuaktsioon, kus ta peenes restoranis oma Dolly Partonilt laenatud mulksuvate rindadega ringi loksus ning selgrootust poliitikust kiimakotti mutta trampis, on iseenesest huumori eriauhinda väärt. Päeva tsitaat tuleb aga loomulikult mrs. Morris'elt, kes ütleb silmakirjalikule ususekti juhile: "You care nothing about the matter of spirit! You just want to control other people's lives!"

Väheste lisadena on kettal sellesama teise Porky' filmi treiler, millele mingil arusaamatul kombel sekundeerib ka nohiku-filmide teise osa (ehk siis "Revenge of the nerds II : Nerds in paradise") reklaamrull.

8/10

Kommentaare ei ole: