05 jaanuar 2008

Live free or die hard (2007)

Live free or die hard (Visa hing 4)
Lavastaja: Len Wiseman
2007
http://imdb.com/title/tt0337978/

Visa hing 4 Legendaarseks saanud John McClane (Bruce Willis) peab seekord koos noore häkkeri Matt Farrelli abiga (Justin Long) astuma vastu Thomas Gabrielile (Timothy Olyphant), kelle kavandatud rünnak USA arvutisüsteemidele võib põhjustada suurt kaost terves riigis.

Jõuluhane kõrvale sai poole silmaga vaadatud muude tegemiste kõrvale ka telekast tulnud "Die hard'i" teist osa ning seetõttu oli värske võrdlusmaterjal käepärast võtta ja ma pean tunnistama, et minu meelest ei ole see uusim ja üksjagu materdada saanud neljas portsjon "Visa hinge" küll millegipoolest kehvem kui varasemad seeriad. Taaskord olude sunnil ja vastu tahtmist kannatajarolli sattunud ning kastaneid tulest välja tooma pidav John McClane esines oma tuntud headuses (selle väljendi positiivses tähenduses) ning kes oleks võinudki olla veel parem kandidaat ühte veidi neurootilist arvutihullu kehastamaks kui mitte Justin "Hi, I'm a Mac" Long?

Võimalik, et jutud mingitest apsakatest, mis puudutasid filmis teemaks olnud hämara saladuslooriga kaetud tipptehnoloogiat, isegi vastasid tõele aga tavainimese jaoks oli see kõik niikuinii üks hiina keel ja näiteks mulle (kui arvutite hingeelust mitte väga palju teadvale tegelasele) tundus lugu küll loogiline. Märulit oli ka nii et küll sai ja mitte igas filmis ei rammita autoga lendavat helikopterit ega kihutata hävituslennukiga võidu, muudest trikkidest rääkimata. Kokkuvõttes selline kena tubli sooritus, võivad viiendat osa hakata tegema küll.

8/10

Kommentaare ei ole: