11 mai 2007

Pool Eurovisiooni

Tegelikult ei pidanud ma üldse seda vaatama aga see on juba üks teine lugu. Lõpuks juhtus ikkagi nii, et ma muudkui klikkisin arvutiekraanil jooksva ülekande ja nende teiste akende vahel...

Niisiis, mis me siis eelvoorust saime? Pornot, pettust ja pisaraid. Laval toppis garderoobivahetuse ettekändel vähemalt üks norra noormees oma kätt vananevale naisstaarile jalge vahele, Taani pidi arvatavasti Maire Aunastele üsna palju maksma, et see nende Drama Queeni mängiks (on muidugi selge, et sellest on praeguseks saanud juba samasugune pedehitt nagu omal ajal juhtus näiteks kasvõi "Diva" või "Ooh! Aah!'iga") ning Serbia karmid lesbitädid etendasid oma nukrusest nõretavat Ladina-Ameerika seebiooperit lausa hinge matva ekstaasiga.

Ungari tüdruku hääl on võimas ja ausalt öelda oligi see ja hollandlaste seitsmekümnendate koopia ainsad korralikud lood. No olgu, Gerlil polnud kah häda kedagi aga ma olen siin arvatavasti rahvuslikult erapoolik ja pealegi on see (koos brittide lauluga) ainus tänavune hitt, mida ma varem kuulnud olin. Isegi tavapäraselt väga tugeva lauluga esindatud Malta oli tänavu mingi ullamullaga ja seda ei päästnud kröömivõrdki ainsad topless-mehed tänaste esinejate seast. Samas olid iseenesest jälle lõbusad (ja üldse mitte halvad) need vahepalad kõikide heavyde, punkide ja muude karvaste alternatiivikutega, kes Lordi võidu järellainetuse tõttu oma riike esindama olid jõudnud. Ma kujutasin üsna elavalt endale ette kuidas vanemad tõsiusklikud Eurovisiooni fännid meeleheites ja õuduses üritasid patjadega selliste jubeduste ajal oma kõrvu kinni katta. Noorematel fännidel pole muidugi mingit vahet, mis sealt kõlaritest tuleb, sest ainuüksi võlusõnast "Eurovision" piisab, et neil silmad kilama hakkaks, peopesad niiskeks läheks ja kõrvad muutuks sädelevate litride põhjatuteks purtskaevudeks.

Siis see Reikopi süüdimatult superoptimistlik loba. Hää küll, see kuulub ka osaliselt formaadi juurde aga natuke võiks piiri ju pidada. No appike, kui inimene on valmis saanud juba tervelt ÜHE singli, siis on ta loomulikult automaatselt oma riigi hetke kõige populaarsem laulja, selles pole ju mingit kahtlustki...

Ja siis ma sain veel täna õhtul teada, et kui ingliskeelne fraas on "Hey guys!", siis on selle eestikeelne vaste "Yo, kutid!" Kuul!

Kokkuvõte? Jubedus. Ja selle pea kolme tunni raiskamise asemel oleks võinud kasvõi magada aga nuh, läks teisiti. Ahjaa, vähemalt üks ilus mees jäi küll ka silma aga see oli paraku Albaania vanamehe taustalauljaks ning sattus seetõttu üsna vähe kaadrisse. Aga noh, niigipalju :)

2 kommentaari:

Eurovision Newsline ütles ...

Lordi is speaking here

http://lordi.jaiku.com

phutty ütles ...

You spotted the Albanian backing singer too, huh? :)