17 oktoober 2007

Homoromaan on parim jõulukink!

Tagantjärele kodumaist meediat sirvides leidsin, et möödunud nädalavahetusel on "Postimees" võtnud tutvustada väikest osa sügisel ilmunud/ilmuvatest väärt raamatutest, mis sobivat kindlasti ka Jõuluvana kingikotti. Ning auväärselt neljandalt positsioonilt leiab toodud nimekirjas Rebekka Lotmani mõtteid Ivari esikromaanist.

"Mis võiks olla parem jõulukink kui üks korralik homoromaan. Eesti esimene korralik, ses mõttes, et autori sõnul ainulaadselt «labane» omasooiharate meeste keha- ja hingeelust jutustav romaan on ilmumas.

Kui professor Rein Veidemann mõni aasta tagasi Tõnu Õnnepalu intervjueeris, nimetas ta oma küsimuses autori teoste kandejõuks «haavatud homoseksuaali eneseteadvust». Kuid seni luuletajana tuntust kogunud Ivar Silla kirjutatud ja läbielatud romaan «Tantsiv linn» on miskit muud. Nagu kirjastus Tuum lubab, on see midagi täiesti uut – Sild kirjeldab Tallinna geikogukonna elu ja tegemisi vahetutest isiklikest kogemustest lähtudes, seetõttu on tegemist autentse ja senikasutamata materjaliga.

«Erilisust lisab vast see, et seni pole keegi nii avameelselt ja «labaselt» lähenenud homoseksuaalsusele seksi või seksuaalsuse küljest. Usutavasti õnnestus mul kardin õigel ajal stseenidele ette tõmmata...,» täiendab autor Sild ise. Kuid loo mõte pole kehaline, vaid puhas tunne. Armastus. Sild üle piiride."

Detsembris siis kirjastuselt "Tuum" (just, seesama kirjastus, mis nüüd juba pea viisteist aastat tagasi tekitas skandaali Emil Tode "Piiririigi" välja andmisega) ilmumas Ivar Silla "Tantsiv linn". Niisiis, olge hoiatatud! :)

Kommentaare ei ole: