11 oktoober 2007

Eksperimendid alkoholiga

Mida teha vihmasel õhtupoolikul üksinda kodus istudes? Õige! Muidugi vaadata "Jeeves & Wooster'it" ning katsetada erinevate sügiseste kokteilidega! Kuigi ma pean tunnistama, et peale kolmandat suurt klaasi apple martini versiooni (ja seda tühja kõhu peale) ei suuda nagu enam suurt midagi tuvastada. Aga nende esimese kolme kohta arvan natuke küll:

-----

4 cl "Viru Valge Vanilla"
4 cl "Klassikaline õunaliköör" ("Remedia")
4 cl õunamahla

Ilmselgelt käib viin üle. Vanilje nüanss on muidugi huvitav aga ikkagi peaks seda proovima rohelise õuna viinaga (mille ma täna lihtlabaselt unustasin ostmata) ja likööri kogust veidi suurendama. Nojah, õigupoolest peaks seda üldse "De Kuyper'i" õunakleepsuga tegema kuigi tuleb tunnistada, et seekord on ka "Remedia" ühe väga korraliku ja mõnusa napsuga hakkama saanud.

-----

2 cl "Viru Valge Vanilla"
2 cl calvados ("Busnel")
4 cl "Klassikaline õunaliköör" ("Remedia")
4 cl õunamahla

See ei lähe kohe mitte. Teoreetiliselt võiks vist kasutada küll maitsestamata viina (või siis juba mainitud õunaviina?) ning mahla asemel ehk mõnda head Normandiast pärit siidrit aga edasised inimkatsed seda tüüpi kombinatsioonidega lükkuvad edasi teadmata tulevikku. Pealegi on see lihtsalt üks calvados'i raiskamine.

-----

2 cl "Viru Valge Vanilla"
2 cl "Cointreau"
4 cl "Klassikaline õunaliköör" ("Remedia")
4 cl õunamahla

Hmmm... Selle kombinatsiooniga võiks vist "Apple pie" päris huvitav olla. Et lisaks kogu kremplile veel ka veidi vahukoort ning puistaks sortsu kaneeligi peale?

Tänaseks igatahes katsetustest alkoholiga aitab küll, käed on šeikimisest kah juba täitsa külmunud ning üleüldse peaks ükskord ikkagi korralikud martiiniklaasid ostma. Kuigi ma ei kujuta endiselt ette, kuskohas neid nende harvade tarvitamisekordade vahel hoidma hakatakse...

Ahjaa, ja siis veel see, et huvitav, kas on olemas mõni kokteil (peale igasugu punšide, glögide ja kuumade teejookide), kuhu ma ka oma absoluutset lemmikut kardemoni saaks sisse surada? :)

Kommentaare ei ole: