04 juuni 2007

Mr. Bean's holiday (Mr. Beani puhkus)

Mr. Bean's holiday plakatidMr. Bean's holiday (Mr. Beani puhkus)
Lavastaja: Steve Bendelack
2007
http://www.imdb.com/title/tt0453451/
http://www.superkinod.ee/movie/33222/

"Vihmasel pärastlõunal võidab mr. Bean kohaliku kiriku loteriil endale videokaamera ja nädalase puhkuse Lõuna-Prantsusmaal, kusjuures reisi lõpp-punktiks on filmifestivali tähe all elav Cannes. Paraku aga järgneb üks äpardus teisele ning õige pea leiab Bean end piletite ja rahata keset Prantsusmaad, üritades kõikvõimalikke vahendeid kasutades jõuda lähemale Cannes’i liivarandadele. Tagatipuks on Prantsuse politsei korraldanud põhjaliku operatsiooni tema tabamiseks!"

Kõlaks nagu päris hästi? Häh! Tegelikult on see mõned peaaegu naljakad sketšid, Atkinsoni lõputu grimassitamine, kohutava aktsendiga "venelased", monteerija probleemid Prantsusmaa geograafiaga (Pariisi vaatamisväärsuste "vale" järjekord, arvestades Beani taksosõidu alg- ja lõpp-punkti, Avignonist Cannes'i sõitmine üle Viaduc de Millau') jne jne. Pisematest apsakatest rääkimata. Eraldi on muidugi märkimist väärt härra Oa muljetavaldav füüsis kui ta ootamatult lühikese ajaga kappas läbi need lõputud kilomeetrid mis lahutavad Grande Arche de la Defence'i ja Gare de Lyon'i... :)

Üldiselt, ainus asi selles "filmis", mis kuhugi kõlbab, on alati šarmantne Prantsusmaa, kõik muu on juba kümneid kordi nähtud-tehtud-olnud ja muutus juba kuskil esimese kolmandiku peal väsitavaks.

3/10

Kommentaare ei ole: