16 juuni 2007

Gay-filmide eriprogramm Turner Classic Movies kanalil

Avastasin muidugi lootusetult hilja, et Turner Classic Movies (ehk TCM) taevakanalil (vähemalt Viasat'i kaudu meilgi täiesti nähtav) on tänavu juunis, esmaspäeviti ja kolmapäeviti, eriprogramm "Screened out : Gay images in film". Kokku näidati ja näidatakse selle programmi raames täpselt nelikümmend neli filmi, mis annavad üsna hea läbilõike filmiajaloo mõnevõrra vähemtuntud gei- ja lesbiteemalistest filmidest, alates kahekümnendatest aastatest peale. Lähemat infot loe näiteks siit. Ja pool juunit on õnneks veel ees :)

3 kommentaari:

jaan ütles ...

Lugesin sellest üks õhtu tcm.com lehelt ja kirjutasin kohe ka foorumisse. Seejärel lippasin kiirelt koju teleka ette ja pettusin. TCM-il on nimelt hulgaliselt erineva programmiga regionaalseid kanaleid ja seal lehel on toodud ainult USA ja Kanada kavad. Eestis, Elioni DigiTV vahendusel näidatav programm ei ühti isegi UK-s näidatavaga. Täpne info meil nähtava TCMi kanali kava kohta on kava.ee lehel.

jaan ütles ...

Selle nädala filmidest tasub kindlasti vaadata Zabriskie Point'i. Vaatasin seda talvel sõpradega ühes korteris kus ekraaniks kasutasime kardinat. Kardin oli hele ja teiselt poolt paistis pilt sama hea kui toast. Sattusin suitsule pärast üht seksitseeni ja avastasin aknataga oli rohkem vaatajaid kui sees.

ancientboy ütles ...

Nu vat, niimoodi see siis läheb kui reklaamida midagi, mida ise üle kontrollinud pole... :)

Ma pole üritanudki ajapuudusel neid vaatama hakata aga kui meil neid Viasati kaudu pole, ju siis peab seekord niimoodi olema. Nu vähemalt saab sealt kodukalt nende 44 filmi kohta suht põhjaliku ülevaate.

Vaesed akna tagant vaatajad jäid ilma "Zabriskie point'i" heliribast, mille muusikat peetakse üheks Pink Floyd'i parimaks saavutuseks. Muidugi, kui teil just ka mõni kõlar avatud aknal oli, siis on teine lugu :)