15 september 2006

Oliver 60

Uh kuidas aeg lendab. Oliver Stone sai täna juba 60 aastaseks. Mees, kelle lavastajakontosse kuuluvad sellised filmimaailma lähiajaloo tippteosed nagu "Platoon", "Wall Street", "Born on the Fourth of July", "The Doors", "JFK", "Natural born killers" (film, mis mulle tegelikult endiselt oma jabura vägivalla pärast ei meeldi) ja minugipärast kasvõi viimaste aastate tööd "Alexander" ning "World Trade Center". Pluss produtsenditöö, siin-seal näitlemine ning kindlasti ei saa mainimata jätta ka ta tööd käsikirjameistrina, lisaks paljudele enda lavastatud linateostele on ta kirjutanud stsenaariumid näiteks ka sellistele filmidele nagu Alan Parker'i "Midnight express või Brian de Palma "Scarface". Õieti polegi siia midagi lisada, see aukartustäratav nimekiri võtab sõnatuks ning räägib ise enda eest...

Kusagil on Oliver öelnud: "The Indians once told me that stones are the most revered and ancient of recording devices. And that perhaps I am here on this Earth to write of these mute histories - just another stone, an 'Oliver' stone."
---
Muide, täpselt sama vanaks sai täna ka Tommy Lee Jones kes muuseas on lisaks Oliveri filmis mängimisele ("JFK") kuuldavasti ka ta väga hea sõber.

Kommentaare ei ole: