01 märts 2009

No Heroics - The complete first season (2008)

No Heroics (The complete first season)
Lavastaja: Ben Gregor
2008
http://www.imdb.com/title/tt1086788/

plakatid Tänane London, mis erineb meile tuntud reaalsusest vaid ühe pisiasja poolest: kõikjal kubiseb superkangelastest. Aga selle asemel, et meile näidata järjekordset suurejoonelist kaklust supersupersuperkangelaste vahel (näiteks rannavolleturniir Superman & Batman vs. Spiderman & Wolverine), keskendub seriaal peamiselt viiele vähemtuntud tegelasele, kes enamasti istuvad ja joovad ohjeldamatult kusagil SoHo's asuvas superkangelaste kodupubis "The Fortress".

Peamise neliku moodustavad Alex aka The Hotness - kergelt ülekaaluline ("talvekaalus", nagu ta ise ütleb) pidev ebaõnnestuja, kelle supervõimeks on kuumust kontrollida. Ükskord otsustas ta vana rahvatarkust ("fight fire with fire") sõna-sõnalt võtta ning tekitas tulekahju tulega kustutada üritades igavese piraka segaduse. Põhimõtteliselt on ta mees, kellel enam-vähem plaanitult tuleb välja vaid peopesal toidu soojendamine. "Ding" peab ta muidugi sinna juurde ise ütlema kui toit valmis on.

Sarah aka Electroclash. Kahe omaaegse ülipopulaarse superkangelase tütar, kes suudab igasugused masinad panna oma tahtmist mööda käituma. Ta lihtsalt räägib nendega paar sõna porgandihäälel ja voila! saabki näiteks sularahaautomaadist portsu raha. Või sigaretiautomaadist paki suitsu. Ühesõnaga selline kergelt huligaansete kommetega tütarlaps, kes on kunagi minevikus Alex'iga semminud ja peab ütlema, et see suhe, kuigi tänaseks muutunud tüüpiliseks kassi-koera suhteks, ei ole veel kaugeltki lõppenud.

Don aka Timebomb. Hispaaniast pärit alkohoolikust geikutt, kelle võimeks on näha tulevikku ette täpselt 60 sekundi ulatuses ja kes on juba pikemat aega jaganud oma öid ja päevi ohjeldamatu joomise ning juhuseksi vahel. Muu hulgas on ta ka endine piinamisspetsialist, kes suudab ühe saladuse paljastamisest keelduva superpahaga teha üsna uskumatuid asju, kasutades vaid taldrikutäit tikuvõileibu.

Ning neljandana on selles sõpruskonnas Jenny aka She-Force, maailma tugevuselt kolmas naine, kes aga parema meelega tahaks olla tavaline tüdruk ning elada tavalise inimese elu. Milles ta (erinevalt näiteks Pipi Pikksukast) hoolimata oma tõsistest püüdlustest muidugi pidevalt ebaõnnestub.

Ja loomulikult on siin ka selle ringkonna kõige tuntum ja kõige suuremate võimetega (lendab ja puha...) mees Devlin aka Excelsor, keda keegi jõudis kusagil juba tituleerida superkangelaste maailma Brad Pitt'iks. Ainult et erinevalt mister Pitt'ist on Devlin juhtumisi ka väga tõsine kandidaat maailma suurima sitapea tiitlile.

Veel üks tegelane, keda on raske mainimata jätta, on pubi uksehoidja/turvamees Simon aka Thundermonkey, kelle supervõimeks on oskus kutsuda kokku terve ahvikari aga selle kõige juures on üks pisikene konks. Nimelt võtab ahvide saabumine aega terve igaviku (ka peale olulist muudatust logistikas, mis lühendas ooteaega drastiliselt, jäi see ikkagi kusagile kahe tunni kanti) ja enne kui need kohale jõuavad, on igasugune vajadus nende abi järele juba kadunud. Osaliselt just seetõttu on Simon pidevalt melanhoolne kuni ta lõpuks otsustab teistele näidata, et ka tema oma ahvidega on millekski suureks suuteline. Kõik see värk lõpeb viimases seerias paraku aga Simoni ja ta ahvide matusega...

Esimese hooaja kuus seeriat olid esmakordselt eetris eelmise aasta septembris ja oktoobris ning on tekitanud üsna erinevat vastukaja. Kui enamik vaatajaid ja kriitikuid kiitis ITV2 algupärast sitcom'd pea taevani ja see sai Best New Comedy-kategoorias ka British Comedy Awards'i nominatsiooni, siis mitmed teised pidasid seda surmigavaks. Ja üleüldse olevat enamik "nalju" iidvanad ning vööpiirkonnast allapoole kiskuvad. Ma ei teadnudki varem, et puritaanid on igavusest hakanud ka komöödiaseriaale hindama.

Mina kaldun igatahes pigem nende esimeste poole. Kui ma täiesti juhuslikult sattusin mõne päeva eest esimese osa peale, siis ma lihtsalt jonnisin ja trampisin niikaua jalgu kuni ka ülejäänud viis seeriat kätte sain. Selle tulemusena võin nüüd aga väita, et kui on vaja nii umbes kahe tunni ringis (kes see ikka neid tiitreid vaadata viitsib, eks ole) aega surnuks lüüa, siis selleks sobib "No Heroics" küll väga hästi.

8/10

3 kommentaari:

Trash ütles ...

No DVD :(

ancientboy ütles ...

Eee... on ikka DVD juba väljas. Oma kuu aega juba. Kasvõi nt. brittide Amazonist saab.

Trash ütles ...

Jajah, ma ise ka hakkasin täna tööl mõtlema, et sul oli ju DVD cover pildiks pandud. :)
Igaljuhul tahan!