28 veebruar 2009

Madagascar (Madagaskar) (2005)

Madagascar (Madagaskar)
Lavastaja: Eric Darnell, Tom McGrath
2005
http://www.imdb.com/title/tt0351283/

DVD ja plakat Lõvi Alex on linnadžungli kuningas, New Yorgi loomaaia põhiline vaatamisväärsus. Tema ja ta parimad sõbrad, sebra Marty, kaelkirjak Melman ja jõehobu Gloria on elanud alati õndsas vangistuses, nautides korrapäraseid eineid, sooja eluaset ja publiku imetlust.

Ühel õhtul aga kasutab keskeakriisis ja samas uudishimulik Marty pingviinide abi ning läheb linna peale hulkuma. Muretesevad sõbrad järgnevad talle, mille tulemusel võetakse nad kõik kinni ja laaditakse laevale, mil sihiks Aafrika.

Kui hullumeelsed pingviinid laeva juhtimise üle võtavad, et sellega Antarktikasse sõita, satuvad Alex, Marty, Melman ja Gloria lõpuks hoopis eksootilisele saarele nimega Madagaskar. Seal peavad hellitatud linnaloomad kõvasti pingutama, et tõelises dzhunglis toime tulla.

Muidugi oli mul vaja enne teise osa vaatamist taas üle tšekata ka kolm aastat varem valminud esimene osa. Aastatega ei olnud midagi muutunud, asjad olid just nii nagu mäletasin. Peategelaste nelik on lahe küll ja nendega saab sageli üksjagu nalja aga show tegelikud kangelased on vaieldamatult hullud pingviinid. Punkt.

Kõik on miskipärast võtnud üksmeelselt õhata, et muidu kenad filmid need madagaskarlased ju küll aga vat ei saa see Dreamworks ikka kuidagi Pixari vastu. Aga miks nad peakski? Mu meelest on palju parem variant see, et meil on Hollywoodis kaks igati tipptasemel multikafirmat kui et me peaks vaid ühega leppima.

Et pingviine siiski suht vähe näha on, siis maksikumpunkte ei saa.

7/10

Kommentaare ei ole: