10 detsember 2008

Vabandust, ma ei saa tööle tulla, ma olen gay

Naljakas on fakt, et samalt IP-aadressilt, kuskohast tavaliselt kommenteeritakse iga viimast kui homoteemat kõige leebemal juhul fraasiga "peded on haiged!" (ja seda enamasti oma kümmekond korda ühe artikli all), ilmus nüüd uudise "Ma ei saa täna tööle tulla, sest ma olen gei." kommentaariumis hoopis selline tekst: "Mis kuradi vabandus on see et "ma olen gei, ma ei saa tööle tulla"...mis pededel on suuremad õigused w???...Keegi ei tule ju kaagutama, et on hetero ja ei saa sellepärast tööle tulla!"

Loogika ei ole tatipritsidel kunagi eriti tugev külg olnud. Otsustage siis ükskord juba ära, kas GLBT-rahvas on haige või mitte? Sest kui inimene on haige, siis on tal võimalik enda ravimiseks jääda koju ning saada töövõimetushüvitist. Mul poleks näiteks midagi selle vastu, et kõik need aastad, mis pensionini jäänud on, Haigekassa varudest laekuvat kindlat sissetulekut omada. Ja kui ma sellele ei kvalifitseeru, no mida te siis kraaksute sellest olematust haigusest tühja, eksole?
---
Miks ma ei ole võtnud sõna hiljutisel Mardna-ja-kõik-need-teised skandaalsel teemal? Sest mu seisukoha sõnastas ülitäpselt keegi blogija, kelle nime ma kahjuks taaskord ei suuda meenutada aga ta kirjutas umbes niimoodi: paljud geid mõtlesid Mardna sõnavõtu peale tülpinult, et: "oh! here they go again..."

Nii oligi. Tore, et keegi viitsis vastulauseid kirjutada ning diskussiooni tekitada (tegelikult on see sellistel puhkudel muidugi lausa hädavajalik - see oli nüüd mu aktivistipoolus, mis hetkeks välja lõi :) ) aga mind ennast pani see endiselt vohav lollus küll ainult õlgu kehitama.

3 kommentaari:

ct ütles ...

Vot, minu meelest on nii, et probleemid lahenevad vaid niivõrd, kuivõrd nendega aktiivselt tegeletakse. Muidu võib võtta asjade kulg niisuguse suuna, mis ajaloolises tagasivaates tundub uskumatu ja tekitab küsimusi: Miks nad midagi ette ei võtnud? Miks lubati ometi niisugustel asjadel sündida?
Aga nad lihtsalt vaatasid kõrvalt ja mõtlesid: "oh! here they go again..."

Ajalool on vastik omadus ennast korrata, niipea kui eelnenud koledused enam eriti õudsad ei tundu.

ancientboy ütles ...

Lugu on ju selles, et igasuguse lolluse peale lihtsalt ei jaksa enam hüpata. Siis ei saakski enam muud teha. Lisaks reageerisid Mardna pobina peale kohe ka kaks organisatsiooni ning esitasid vastulaused. Ma jätsin sel korral endale vabaduse nendega vaikides solidaarne olla. :)

ct ütles ...

Nojah, tegelikult ma saan aru küll, et iga delfi-debiilikuga pole mõtet vaielda. Lihtsalt mulle on jäänud mulje, et ka siis, kui oleks vaja mõne vanema ja autoriteetsema inimese vastulauset, hoiavad nood pigem kõrvale.
Muidugi vb olen ma kõigest valesti aru saanud.

P.S Ja see ei olnudki mõeldud etteheitena sulle. Pigem käib see üleüldise suhtumise pihta.